Speciaal voor de lege flessenactie kregen de klasgenootjes een speciaal blauw t-shirt. Foto: VSK
Speciaal voor de lege flessenactie kregen de klasgenootjes een speciaal blauw t-shirt. Foto: VSK

Groep 7 van de Gevers haalt ruim 1000 lege flessen op voor Josefine

Algemeen Regio nieuws

Ze waren er best een tijdje mee bezig. Ruim 1000 flessen bij de automaat van de Hoogvliet inleveren, daar moet je geduld voor hebben. Maar dat had groep 7 van de Gevers Deynootschool want het was voor een goed doel. 

Klasgenootje Jayden de Ru wilde ook financieel bijdragen aan de dure HSCT-behandeling die zijn moeder Josefine moet ondergaan. Samen met zijn klasgenoten verzamelde hij wekenlang alle lege statiegeld flessen. Sommigen hielden het aantal thuis bij, anderen gingen de straat op en belden bij iedereen aan.

In speciaal voor deze actie gemaakte blauwe t-shirts mochten de leerlingen naar supermarkt Hoogvliet. In totaal waren de flessen € 261,- waard en dat bedrag gaat in zijn geheel naar de crowdfundingsactie voor MS-patiente Josefine. 

De jonge moeder van drie zonen heeft maar één kans om te overleven en dat is een stamceltransplantatie. Maar die behandeling wordt niet uitgevoerd in Nederland en behandeling in het buitenland wordt niet vergoed door de verzekeringsmaatschappij. Familie en vrienden startten daarop de crowdfundingsactie. 

En het gaat goed met de actie. De teller stond op 7 juli op ruim € 62.000,-. Daar komen nog wat opbrengsten bij van diverse acties. De voorbereidingen voor de reis van Josefine naar Rusland zijn inmiddels in volle gang. Maar de actie gaat door want de behandeling alsmede het verblijf van Josefine in Rusland kost maar liefste € 75.000,-.  Lees alles over de actie, de behandeling en de opbrengst van alle acties op de website van Josefine.  
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 7 uur geleden
Afbeelding
Fortgensschool schaakkampioen van district Leiden 8 uur geleden 1
Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 14 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 20 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 23 uur geleden