<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto: VSK
Foto: VSK
Regio nieuws

Meeste ongevallen op Leidseweg

Uit een verkeersveiligheidsonderzoek door Bliq is gebleken dat op de Leidseweg de meeste ongevallen plaatsvinden. Het rapport maakt onderdeel uit van het nieuwe Verkeersplan dat eind van het jaar gereed zal zijn. 

De ongevallen die de afgelopen vier jaar door de politie zijn afgehandeld, werden in kaart gebracht. Vanaf 2015 tot en met 2018 vonden 331 ongelukken plaats waarbij 117 gewonden en 1 dode vielen. In 2018 waren dat 93 ongelukken en 52 gewonden. 80% van de slachtoffers zijn fietsers in de leeftijd van 12 tot 24 jaar en ouderen boven de 70 jaar. 

Opvallend is het hoge aantal ongelukken op de Leidseweg. Bovenaan staat de rotonde bij de Raadhuislaan: vier ongevallen met uitsluitend schade en vier met slachtoffers. Maar op de hele Leidseweg, inclusief het kruispunt met de Trompweg, werden 20 ongevallen met 13 gewonden geregistreerd in 2018. Ook op de Oranjeboomstraat, de Bachlaan, Papelaan en de Veurseweg was het raak. 

Op basis van de analyse worden in het nieuwe Verkeersplan voor de verkeersonveilige fietslocaties verbetervoorstellen inclusief globale kostenindicaties opgesteld. Bij de analyse vindt daarnaast ook een inventarisatie plaats van de klachten en meldingen die de gemeente ontvangt over onveilige fietslocaties. De oplossingen worden met de Voorschotense afdeling van de Fietsersbond worden besproken.

Op www.voorschoten.nl, is het volledige rapport over het onderzoek te vinden, informatiebrief 040. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten