<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl

Fietsmaatjes Voorschoten officieel van start

Voorschoten, 17 juli.  Vandaag hebben burgemeester Bouvy – Koene en wethouder Nanning Mol de derde duo fiets aan Fietsmaatjes overgedragen. De fiets werd gesponsord door fonds 1818. Hiermee is Fietsmaatjes Voorschoten officieel van start gegaan. 'De Stichting Fietsmaatjes Voorschoten is in januari van dit jaar opgericht en nu, een half jaar later, gaan wij officieel van start', vertelt Louise Wammes, voorzitter van Fietsmaatjes Voorschoten. Fietsmaatjes is een prachtig initiatief zeggen de burgemeester en wethouder, het haalt mensen met een beperking die niet meer zelfstandig op pad kunnen gaan uit hun isolement.

De heer en mevrouw Eckhardt zijn de initiatiefnemers geweest om in Voorschoten Fietsmaatjes te starten. 'Mijn man wilde zich in Leiden als vrijwilliger bij Fietsmaatjes Leiden aanmelden, maar al snel besloten wij in Voorschoten Fietsmaatjes op te richten. Er werd een bestuur gevormd, we hebben een stichting opgericht en verschillende fondsen aangeschreven. We kregen steun van Zorg en Zekerheid, het Oranjefonds en Besuyen Rijwielen. Blij waren we ook met donaties van particulieren, want een duofiets is kostbaar, een nieuwe fiets kost 12.500 euro.

Hoe het werkt:Wie graag een fietstocht op een duofiets van Fietsmaatjes een tochtje wil maken kan zich aanmelden via info@fietsmaatjesvoorschoten.nl. Na een intake gesprek koppelt Fietsmaatjes Voorschoten een gast aan een vrijwilliger.

Fietsmaatjes zoekt vrijwilligers
Fietsmaatjes Voorschoten is op zoek naar vrijwilligers die vanaf het voorjaar van 2019 samen met gasten kunnen gaan fietsen in de mooie omgeving van Voorschoten. U kunt zich aanmelden voor een dagdeel eens in de veertien dagen, eens in de week of maand. De vrijwilligers krijgen een gedegen instructie ('rijbewijs') voordat zij op pad gaan met de kostbare gast en fiets.

Meer informatie: www.fietsmaatjesvoorschoten.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten