Afbeelding

Fietsmaatjes Voorschoten officieel van start

Algemeen

Voorschoten, 17 juli.  Vandaag hebben burgemeester Bouvy – Koene en wethouder Nanning Mol de derde duo fiets aan Fietsmaatjes overgedragen. De fiets werd gesponsord door fonds 1818. Hiermee is Fietsmaatjes Voorschoten officieel van start gegaan. 'De Stichting Fietsmaatjes Voorschoten is in januari van dit jaar opgericht en nu, een half jaar later, gaan wij officieel van start', vertelt Louise Wammes, voorzitter van Fietsmaatjes Voorschoten. Fietsmaatjes is een prachtig initiatief zeggen de burgemeester en wethouder, het haalt mensen met een beperking die niet meer zelfstandig op pad kunnen gaan uit hun isolement.

De heer en mevrouw Eckhardt zijn de initiatiefnemers geweest om in Voorschoten Fietsmaatjes te starten. 'Mijn man wilde zich in Leiden als vrijwilliger bij Fietsmaatjes Leiden aanmelden, maar al snel besloten wij in Voorschoten Fietsmaatjes op te richten. Er werd een bestuur gevormd, we hebben een stichting opgericht en verschillende fondsen aangeschreven. We kregen steun van Zorg en Zekerheid, het Oranjefonds en Besuyen Rijwielen. Blij waren we ook met donaties van particulieren, want een duofiets is kostbaar, een nieuwe fiets kost 12.500 euro.

Hoe het werkt:Wie graag een fietstocht op een duofiets van Fietsmaatjes een tochtje wil maken kan zich aanmelden via info@fietsmaatjesvoorschoten.nl. Na een intake gesprek koppelt Fietsmaatjes Voorschoten een gast aan een vrijwilliger.

Fietsmaatjes zoekt vrijwilligers
Fietsmaatjes Voorschoten is op zoek naar vrijwilligers die vanaf het voorjaar van 2019 samen met gasten kunnen gaan fietsen in de mooie omgeving van Voorschoten. U kunt zich aanmelden voor een dagdeel eens in de veertien dagen, eens in de week of maand. De vrijwilligers krijgen een gedegen instructie ('rijbewijs') voordat zij op pad gaan met de kostbare gast en fiets.

Meer informatie: www.fietsmaatjesvoorschoten.nl

Meneer van der Boon vroeg zijn verjaardagsgasten om een donatie voor Fietsmaatjes, het bracht 700 euro op! Foto: Vsk
Burgemeester Bouvy - Koene maakt een ritje met voorzitter Fietsmaatjes Voorschoten Louise Wammes Foto: Vskter
Wethouder Mol krijgt instructie op de duofiets van de heer Eckhardt, Fietsmaatjes initiatiefnemer en instructeur Foto: Vsk

Nieuws overzicht

Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 3 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 10 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 12 uur geleden
De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 17 apr, 15:04
Afbeelding
Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen 17 apr, 13:42