<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Het kruis is geplant, vrijmarkt op de Voorstraat!
Het kruis is geplant, vrijmarkt op de Voorstraat! (Foto: Vsk)

Paardenmarkt zwijnt met het weer

Voorschoten - De buien schampten het dorp zaterdagochtend maar er viel geen drupje regen uit en daarmee is de Paardenmarkt spekkoper want enkele kilometers naar het zuiden kwam het met bakken uit de hemel. De 737e editie werd in ieder geval goed bezocht, ondanks het kleine aantal paarden. Er waren er maar 65 volgens voorzitter Cees Bijloos, de helft minder dan vorig jaar. 

De wet van Murphy bleek voor het tweede jaar op rij van kracht. De kortebaandraverij op vrijdag werd vanwege de hoge temperaturen afgelast en de weersvoorspellingen voor zaterdag zagen er dreigend uit. Veel paardeneigenaren dachten dat de paardenmarkt niet door ging. Maar de wel aanwezige paarden konden op veel aaitjes rekenen.

Diezelfde wet bleek ook tijdens de opening nog invloed te hebben. Terwijl de burgemeester al bij het kruis in de Treubstraat stond, wachtte de voorzitter bij het museum op het gezelschap voor de toespraken die altijd voorafgaan aan het 'planten'. En dus liep iedereen terug en werd het programma volgens de regels afgewerkt Voor Pauline Bouvy-Koene de eerste als, weliswaar nog niet benoemde maar wel voorgedragen, kroonbenoemde burgemeester. 'Dat er nog maar vele keren volgen dat ik het kruis mag planten'.

Daarna volgde het traditionele koekslaan, de burgemeester was uitgedaagd door Cees Bijloos en Leo van Vliet, de heren wonnen, maar wie de foto nog eens goed bekijkt ziet dat de koeken van de heren aanmerkelijk dunner waren dan die van de burgemeester! Al snel liepen de terrassen op de Voorstraat vol, mocht de warenmarkt veel bezoekers ontvangen en besloeg de smid het eerste paard van de dag.  Het Berkhoutpark was voor de kinderen. Naast bungy jumpen, schminken en ponyrijden, was er ook het zwevend tapijt. 

In de middag en avond is er live muziek op de Voorstraat. Er zijn demonstraties met paarden en in de afgezette ruimte zullen diverse demonstraties worden gegeven door Stal Nico Calis. Deze stal staat bekend om de fokkerij van prachtige tuigpaarden en traint deze ook desgewenst voor de eigenaren. De demonstraties worden afgewisseld met het optreden van dweilorkest "De Bierbengels" en er kan weer touw worden getrokken achter twee Belgische trekpaarden.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten