Afbeelding

Cultuurmarkt en Rariteiten kindercircus tijdens het Weekend

Algemeen Regio nieuws

Zaterdag 14 september organiseert de Cultuurfabriek Voorschoten in samenwerking met Het Weekend van Voorschoten de derde Cultuurmarkt in het centrum van Voorschoten.

Voorschotense verenigingen presenteren zich

Op vijf podia in het centrum van Voorschoten worden kleine concerten en voorstellingen gegeven. Zo kunt u genieten van verschillende muziekstijlen, maar ook van dans, theater en nog veel meer. Ook geven een aantal verenigingen workshops. Het volledige programma vindt u in de flyer van Het Weekend van Voorschoten, in lokale kranten en online op de website van Het Weekend.

Feest op het Kinderplein (Treubplein)
Voor de wat jongere bezoekers is er op het kinderplein van alles te doen. Zij mogen zelf muziek maken, toneel spelen, creaties maken met verf en meelopen met de Rariteiten Kindercircus Karavaan! Deze karavaan, vol interactief circustheater, vertrekt om 12.30 van het Treubplein. Trek dus je mooiste circuspak aan en doe mee! 
De allerkleinsten kunnen zich op het plein laten schminken, een tochtje maken in het treintje, of natuurlijk een rondje draaien in de draaimolen.

Parel aan de Vliet
Net als vorig jaar nodigt de Cultuurfabriek alle Voorschotenaren uit om na de opening van Het Weekend het dorpslied Parel aan de Vliet te komen zingen. Wij doen dit om 10.45 uur op het Kerkplein bij de Dorpskerk. Zoals de Cultuurfabriek eerder berichtte is dit jaar het lied in een nieuw jasje gestoken. Het is dus zeker de moeite waard om te komen meezingen. De tekst wordt tijdens de opening uitgereikt en is van tevoren te lezen in de lokale kranten en op Facebook.

Seizoensbrochure 2019/2020
Ook dit jaar brengt de Cultuurfabriek een seizoensbrochure uit. De brochure 2019/2020 wordt tijdens de Cultuurmarkt uitgereikt. In de brochure presenteren 25 culturele organisaties zich met, in totaal, 70 concerten en evenementen. Na 14 september is de brochure op meerdere locaties in het dorp te verkrijgen.

Nieuws overzicht

Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 5 minuten geleden
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 17 uur geleden 7
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 19 uur geleden
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 19 uur geleden
Tamim Haqparast en Shah Wali laten u in hun nieuwe restaurant Meydani graag kennismaken met de authentieke oosterse keuken. Foto: Vsk
Geniet bij Meydani van de authentieke oosterse keuken 22 uur geleden 2