Afbeelding

Afscheid van wethouder Mol

Algemeen Regio nieuws

Hevig geëmotioneerd nam Nanning Mol afgelopen donderdag afscheid van de raad en vrijdag afscheid van de inwoners. Alhoewel de uitdaging lonkt, valt het vertrek hem zwaar. Helemaal nu de benoeming van zijn opvolger, Sjoerd van den Dool, niet door gaat en er naarstig wordt gezocht naar een nieuwe VVD-wethouder. 

'Nanning heeft zich altijd met volle overgave gestort op het werk van wethouder', zei burgemeester Bouvy-Koene. 'En pakte onderwerpen als het sociaal domein, subsidiebeleid, jeugdzorg, brede welzijnsorganisatie, economie, de Voorstraat en nog veel meer, voortvarend op. Deed zelfs zaken op de fiets, in een razend tempo met oortjes in want 'op de fiets kun je ook nog bellen!'.  In het college was hij de verbinder. VVD en GroenLinks is altijd een uitdagende combinatie maar Nanning loste dat met humor op. Als er kwam: ….., ik wil nog iets zeggen', dan kon je rekenen op een volledige beeldende analyse van het onderwerp.  En hij nam zijn tijd.' 

Advies van de burgemeester voor de aanstaande burgemeester was er ook: 'je moet eerst ontwethouderen, op je handen gaan zitten en leren dat het jou niet aangaat. Luisteren, samenvatten en concluderen. Die capaciteiten heb je. Alleen 'geduld' moet je nog leren.' Nanning Mol kreeg van de gemeente het zo gewenste beeld van Het Paard. 
Sjoerd van den Dool, net afgewezen als wethouder, sprak zijn politieke maatje toe. De twee begonnen in 2008 samen (en Peter van der Haven) bij de VVD. 'We hebben verschillende coalities gesmeed. Grote problemen overwonnen als de Rijnlandroute, bestemmingsplannen en financiën. Nanning is communicatief goed, legde het probleem uit aan iedereen, niet alleen de VVD.' De toespraak van Sjoerd, op zo'n moeilijk moment, oogstte bewondering bij niet alleen Nanning Mol maar alle raadsleden. 

In zijn laatste toespraak voor de raad had Nanning Mol voor iedereen een woordje. Van het college, de raadsleden, ambtenaren, de griffie, de bodes en zelfs de pers kreeg een persoonlijk toespraakje. Nanning was geliefd, bij politici, ambtenaren én inwoners, zoveel werd wel duidelijk door het lange applaus dat hij van de raad kreeg en het pakje 'krijtjes' dat een van de bodes als cadeau kwam brengen.

Nanning zal node gemist worden in het dorp. Maar dat is het ook andersom. 'Erwin en ik gaan Voorschoten enorm missen, nooit gedacht dat wij Voorschoten zouden verlaten. We laten het dorp nooit los en komen nog vaak terug', zei hij in tranen. 

Vrijdag werden Nanning en de honderden inwoners die afscheid kwamen nemen in Het Wapen, toegesproken door gemeentesecretaris Andreas de Graaf. 'Ineens een jonge hond in het college, energie voor 10. Heerlijk was dat!', blikte hij terug op de benoeming als wethouder. 'Ambtenaren vonden het geweldig om met jou te werken. Overleggen waren prettig. Soms op de fiets, tijdens het koken of sporten. Het was gewoon multitasken op elk moment. Ik ga dat missen, jouw humor, je inzet en je kwaliteiten. Voorschoten gaat dat missen. Laren krijgt ze er bij.' En een paar raadsleden uit Laren (aanwezig in Het Wapen) konden dat vrijdag met eigen ogen zien. Ook de vele cadeaus die Nanning kreeg geven zijn populariteit aan. Zoals het straatnaambordje Leidseweg-Noord van Jan van Leeuwen. 'Toen ik er zelf ooit woonde, was het gewoon Leidseweg. Iedereen raakte in de war want mensen wisten niet de weg om de hoek verder ging. Als bewoners verzonnen we de naam Leidseweg-Noord en die naam is helemaal ingeburgerd inmiddels.'

Het is de straat waar Nanning en Erwin 12 jaar woonden, maar de koffers van de twee zijn gepakt, het huis is leeg (waar naar alle waarschijnlijkheid Pauline Bouvy-Koene en haar man komen te wonen) en de reis naar Laren is begonnen. Daar gaan ze vooralsnog niet in het burgemeestershuis wonen want dat moet voor tonnen worden opgeknapt. 'Dat ga ik Laren niet aandoen', zei Nanning tegen de Laarder Courant. De twee betrekken vooralsnog een huurwoning in Laren. Komende maandag wordt Nanning beëdigd als burgemeester. 
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

In mei en juni komt de bodyscan weer naar Drogisterij De Pauw van eigenaresse Veronica de Smit. Inschrijven kan vanaf nu. Foto: VSK
Ook dit jaar de bodyscan bij Drogisterij De Pauw 1 uur geleden
Afbeelding
Kasteel Duivenvoorde is weer open met een nieuwe expositie 1 uur geleden
De Cirkelbus verzorgde weer een kleurrijke tocht voor abonnees.
Naar de bollen: de Cirkelbus reed vier keer 2 uur geleden
Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 17 uur geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 19 uur geleden