www.kasteelduivenvoorde.nl
www.kasteelduivenvoorde.nl

Drie nieuwe bestuursleden Stichting Duivenvoorde

Algemeen

Het bestuur van de Stichting Duivenvoorde te Voorschoten, bestaande uit acht leden, heeft onlangs drie nieuwe leden benoemd: Carel van Boetzelaer, Femke Diercks en Peter Arensman. De Stichting heeft tot doel kasteel, collectie, park en landgoed te behouden als levend cultuur- en natuurmonument. Vanuit hun achtergrond en rol in het bestuur schetsen de nieuwe bestuursleden een toekomstbeeld voor Duivenvoorde.

Realistische commerciële exploitatie

Carel van Boetzelaer is in het dagelijks leven directeur van het e-commerce- en technologiebedrijf Emesa en MT-lid van Talpa Network. Zijn familie heeft een landgoed aan de Waal bij Nijmegen. Niet alleen zijn het landgoed en kasteel in prachtige staat, ook zijn ze door een aantal slimme investeringen rendabel en daarmee in stand te houden voor toekomstige generaties. Met zijn commerciële en leidinggevende ervaring, en zijn 'eigen' landgoed als inspiratie, wil Carel focussen op een realistische commerciële exploitatie van Duivenvoorde.

Behoud van huis en collectie

Femke Diercks is kunsthistoricus en Hoofd toegepaste kunst en conservator Europese keramiek bij het Rijksmuseum. Als het nieuwe vaste Rijksmuseum-bestuurslid van Duivenvoorde volgt Femke oud-bestuurslid Taco Dibbits op. Historische huizen zijn voor haar essentieel materiaal om de gelaagdheid van de (interieur)geschiedenis en de veranderende functie van voorwerpen in het interieur te kunnen bestuderen. Duivenvoorde moet meegroeien met de uitdagingen van een nieuwe tijd. Femke zal zich inzetten voor het behoud van het huis en de collectie, zodat velen ervan kunnen blijven genieten in de toekomst.

Duurzame en groene toekomst

Peter Arensman is operationeel directeur van BAS Consultancy, is zowel bedrijfseconoom als jurist en heeft onlangs heeft de Universiteit van Wageningen afgerond. Hij hoopt met zijn ervaring in de politieke en financiële wereld veel te kunnen betekenen voor Duivenvoorde. Sinds zijn jeugd heeft hij grote affiniteit met de agrarische en groene aspecten van het landschap. In deze tijd verandert er veel op dit terrein en staat groen hoog op de politieke en maatschappelijke agenda; Peter is speciaal gevraagd als bestuurslid groen. Peter ziet het als een uitdaging om samen met bestuur en directie te streven naar een duurzame en groene toekomst voor Duivenvoorde.

De andere vijf bestuursleden van Duivenvoorde zijn: Mr. A.G.J. Baron van Wassenaer van Catwijck (voorzitter), Mr. E.B. Baronesse Schimmelpenninck van der Oye, Mr. R.W. Baron Snouckaert van Schauburg, Drs. S. van der Stok de Clercq, Drs. J.C. Wiesenhaan.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Centrumondernemers onaangenaam verrast door huisvesting ambtenaren in centrum gisteren 13
André Ewijk heeft zijn Moments weer geopend. Genieten van heerlijk ijs!!
Moments is weer open! 2 mrt, 11:50 1
Afbeelding
Koudwatervrees 2 mrt, 10:00
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten 1 mrt, 16:07
Op dinsdagavond, woensdagmiddag en vrijdagochtend is de speelotheek in de bieb aan de Wijngaardenlaan open. Foto: Speelotheek
Statiegeldactie bij AH voor Speel-O-Theek Voorschoten 1 mrt, 12:00