Afbeelding

Herfstfeest en Natuurwerkdag in de Natuurspeeltuin

Algemeen Regio nieuws

Op zondag 27 oktober organiseert de Natuurspeeltuin alweer het laatste feest van het seizoen: Het Herfstfeest. Tijdens deze middag, die helemaal in het teken staat van de herfst, kunnen kinderen een windlicht beschilderen, een kaart knutselen of meedoen met een speurtocht.

Ook gaan we van alles leren over de vogeltrek, zelf een spinnenweb timmeren en voor de allerkleinsten richten we een knusse plek in waar wordt voorgelezen. Om lekker warm te blijven maken we zelf apple crumble en chocolademelk en zingen we mee met gezellige muziek.

Tijdens het Herfstfeest wordt bovendien de boomhut geopend, die de Natuurspeeltuin wordt aangeboden door Stichting Katapult! 

Het feest duurt van 15:00 tot 17:00 uur en de entree bedraagt € 3,- per kind. 

Natuurwerkdag met wethouder Lamers

Op zaterdag 2 november is het Natuurwerkdag, een landelijk initiatief om het vrijwilligerswerk in de natuur te promoten. De Natuurspeeltuin doet mee aan deze dag en duurzaamheidswethouder Monique Lamers komt om 14:00 uur het startschot geven.  

Tijdens de middag, die duurt tot 17:00 uur, wordt de speeltuin winterklaar gemaakt. Naast de nodige onderhoudswerkzaamheden gaan we aan de slag met een grote bollenplantactie. Kinderen kunnen meehelpen met het planten van meer dan tweeduizend biologische krokussen en andere voorjaarsbloeiers. In de lente loopt er dan een mooie slinger van bloemen door de boomgaardals voedselbron voor bijen en andere insecten. Ook gaan we een nieuw rolstoel- en wandelwagenvriendelijk pad naar de bijenstal aangeleggen, zodat alle bezoekers de honingbijen van dichtbij kunnen bekijken.Tenslotte zal op deze middag een groep communicanten van de Laurentiuskerk een boom komen planten. Een vol programma dus, waarbij alle hulp van harte welkom is. 

Zin om mee te doen? Aanmelden van tevoren is fijn, maar je mag ook gewoon op de dag zelf aansluiten. Trek wel stevige schoenen aan en kleding die vuil mag worden. De speeltuin zorgt voor gereedschap en handschoenen. 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 9 uur geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 11 uur geleden
Anja en Zhang Hu zijn al 25 jaar eigenaar van Restaurant Alexander. Een must voor de liefhebbers van de echte Chinese keuken. Foto: PR
Restaurant Alexander: de echte traditionele Chinese keuken 13 uur geleden
Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 17 uur geleden 6
Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 23 apr, 16:10