Een van de wensen kwam van een 93-jarige dame die nog één keer in Het Wedde wilde zwemmen. Foto: PR
Een van de wensen kwam van een 93-jarige dame die nog één keer in Het Wedde wilde zwemmen. Foto: PR

93 jaar: 'Nog een keer zwemmen in Het Wedde

Algemeen Regio nieuws

Naar aanleiding van  de door het Nationaal Ouderenfonds georganiseerde landelijke Ouderendag op 4 oktober, heeft ook het plaatselijk comité Voorschoten getracht bij ouderen die vaak alleen zijn, niet meer alles kunnen en een wens hebben om een keer iets speciaals te doen of te bezoeken, een aantal van deze wensen te verzamelen en met hen te vervullen.

Het comité Voorschoten is samengesteld uit vertegenwoordigers van Voorschoten voor Elkaar, de Vereniging Ouderenbelang Voorschoten, de Zonnebloem afd. Voorschoten en de Rotaryclub Voorschoten Leidschendam. 

Het blijkt dat diverse ouderen een wens hebben , maar zich om verschillende redenen niet durven of willen aanmelden. Dikwijls moeten familie, vrienden, of vrijwilligers en hulpverleners daarvoor het initiatief nemen.

Ook dit jaar waren er weer uiteenlopende wensen te vervullen, variërende oa. van een museum bezoek, winkelen, een kopje koffie drinken, een boottochtje, een autorit, ergens naar toe gereden worden en graag een keer nog eens zwemmen.

Bijzonder was de wens van een 93 jarige inwoonster van Voorschoten om nog een keer in het Wedde te kunnen zwemmen, iets dat zij vroeger veel had gedaan, maar al vele jaren niet meer alleen kan doen. Begeleid door enkele vrijwilligers heeft deze dame een prachtige ochtend gehad, zij heeft zichtbaar genoten en het bleek dat zij meer nog de slag en de kracht van zwemmen beheerste, dan zij zelf had durven denken. Ook de begeleiders hebben een bijzondere ochtend gehad, juist omdat deze dame zo stralend genoot in het water. 
Op het terrein van ouderenzorg gebeurt er al veel in Voorschoten, op deze wijze komen toch weer bij vaak alleenstaande ouderen, die in meerder of mindere mate hulp nodig hebben, wensen naar voren die op andere manieren niet vervuld worden.
 

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 9 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 9 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 9 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 9 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 15 uur geleden