Afbeelding

Scouting Impeesa bouwt unieke brug voor Rendierenloop

Algemeen

Scouting Impeesa bouwt unieke brug voor Rendierenloop

Scouting Impeesa vervult een glansrol tijdens de tweede editie van de Rendierenloop op zondag 22 december. Een groep leden bouwt voor het evenement een brug en verbindt daarmee het eigen terrein met Buitenplaats Beresteijn waardoor de route niet alleen praktischer, maar ook leuker wordt.

Met palen van ongeveer zes meter gaat Scouting Impeesa aan de slag. Het is precies genoeg om een veilige brug over de sloot te maken. De deelnemers komen aan de kant van de Leidseweg het normaal afgesloten terrein van Buitenplaats Beresteijn op en verlaten het via het gezellige terrein van Scouting Impeesa aan de Mozartlaan. Van daaruit lopen of rennen de deelnemers terug naar Sportpark Adegeest waar de start en finish plaatsvindt.

Nieuwe route

Het maakt de passage door Buitenplaats Beresteijn nog specialer. Eerder liet de organisatie van de Rendierenloop al weten dat de deelnemers door een sfeervol verlicht bos zullen gaan. Het is een nieuw stuk route, die ten opzichte van vorig jaar ook op een aantal andere plaatsen is gewijzigd. Onder andere Sportfondsen Voorschoten, de Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar, de centrum ondernemers, Klooster Oud Bijdorp, de brandweer, Café Barrelzz en de Laurentiuskerk hebben aangegeven ook dit jaar mee te werken. Binnenkort maakt de organisatie een aantal nieuwe partners bekend.

In totaal leggen de deelnemers zo'n 9 kilometer af in kerstsfeer. Snelheid is niet van belang, gezelligheid wel. Onderweg kunnen de hardlopers en wandelaars meerdere verrassingen verwachten. Speciaal voor de kinderen is er net als vorig jaar een fun kidsrun van ongeveer 1 kilometer. Zij leggen een route af langs de verschillende sportverenigingen op en rondom Sportpark Adegeest en kunnen meedoen aan diverse leuke activiteiten. De start is om 14.30 uur. De wandelaars vertrekken om 15.00 uur. Om 15.30 uur klinkt het startschot voor de hardlopers. Kinderen betalen 5 euro om mee te doen. Voor hardlopers en wandelaars bedraagt de prijs 10 euro. De opbrengst gaat volledig naar de nieuwe atletiekbaan van Voorschoten'97. Inschrijven kan via www.rendierenloop.nl.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 1 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 5 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 10 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 15 uur geleden 26
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9