Werken op het gemeentehuis? Het kan, Voorschoten is dringend op zoek naar ambtenaren.
Werken op het gemeentehuis? Het kan, Voorschoten is dringend op zoek naar ambtenaren.

Werken in eigen dorp

Algemeen

Voor veel mensen een utopie maar het kan wel! Bij de Werkorganisatie Duivenvoorde Voorschoten Wassenaar zijn er heel wat vacatures. En de werkorganisatie blijft voorlopig bestaan. Dat bevestigde burgemeester Bouvy-Koene deze week.

Voorschoten - 'Uit onderzoek is gebleken dat de taken die wij door de werkorganisatie laten uitvoeren nergens anders goedkoper kunnen worden uitgevoerd', aldus de burgemeester. 'Er liggen heel wat opgaven voor beide gemeente op het gebied van woningbouw, groen, duurzaamheid en verkeer. Daar hebben we een ambtenarenorganisatie voor nodig om ons te ondersteunen. En wat er in de toekomst ook gebeurt met de organisatie, het werk blijft altijd bestaan. Hetzij in de wodv, hetzij in de Leidse regio maar daar is op dit moment nog geen sprake van want wij hebben laten doorrekenen wat een eventuele ontvlechting zou gaan kosten. Dat bedrag loopt in de miljoenen en Voorschoten is niet bereid dat geld op dit moment uit te geven.

45 fte
Zoals gezegd kampt de werkorganisatie met veel open plekken. Op een aantal van ruim 350 ambtenaren is er voor 45 fte een vacature. 'En voor sommige banen hebben we meer mensen nodig dus per saldo is het aantal vacatures nog hoger', aldus gemeentesecretaris Andreas de Graaf. 'Maar we zijn actief aan het werven. Op de website wodv.nl staan al deze vacatures vermeld. We vragen ook inwoners van Voorschoten te solliciteren want hoe mooi is het als je in je eigen dorp kan werken!'

Vooruitstrevend
'En we hebben uitdagende vacatures in een veranderende en vooruitstrevende organisatie', vult burgemeester Bouvy-Koene aan. 'Niet alleen voor ervaren ambtenaren maar ook voor aankomende.

Vooral op strategisch niveau liggen er interessante kansen maar elke vacature heeft zijn eigen uitdagingen, vooral op regionaal gebied.' Voorschoten is overigens niet de enige gemeente die kampt met tekorten. 'Nee, dit speelt in heel Nederland. Er is een ernstige tekort!'

Geïnteresseerd?
Op wodv.nl/onze-banen staat te lezen dat de organisatie ondernemende en resultaatgerichte collega's zoekt om samen te werken aan de toekomst van beiden gemeenten.
Geïnteresseerd en ben je alle files zat? Kijk dan of er iets tussen zit wat je aanspreekt!

Nieuws overzicht

Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 14 uur geleden
Jan Spit (l) en Hans Dijksterhuis organiseren ook dit jaar het Voorschoten Open op 25 mei. Foto: VSK
13e editie Voorschoten Open Golf op zaterdag 25 mei 20 uur geleden
Afbeelding
Depressievereniging afdeling Leiden heeft ruimte voor nieuwe deelnemers!! 20 uur geleden
Na nog veel spannende momenten in het laatste kwart bleef de eindstand onbeslist, wat voor de blauwen toch als winst voelde!
Meisjes Forescate MO 12-4 spelen gelijk tegen Zoetermeer 21 uur geleden
Isis en Lisanne wonnen de dubbel.
Forescate 1 haalt met 6-0 de eerste overwinning binnen 21 uur geleden