Jonge scouts Simon, Tijn, Kevin en begeleider Mike deelden warme chocolademelk met slagroom uit. Foto: Scouting Maurits
Jonge scouts Simon, Tijn, Kevin en begeleider Mike deelden warme chocolademelk met slagroom uit. Foto: Scouting Maurits

Scouting Maurits deelt warme chocolademelk uit

Algemeen

De scouting Mauritsgroep uit Voorschoten, deelde afgelopen weekend warme chocolademelk met slagroom uit aan het winkelend publiek en de winkeliers in de Schoolstraat. Het winkelend publiek was aangenaam verrast. 

De kinderen van de Mauritsgroep, een scoutinggroep voor kinderen met een lichamelijke beperking, kreeg opdracht om iets goeds te doen voor de medemens. Het was de laatste opkomst van het jaar en deze stond in het teken van de kerstgedachte. 

De scouts bedachten spontaan om een warme kerstwens te geven aan inwoners en winkeliers in de Schoolstraat ter hoogte van het Treubplein. De kerstwens kreeg de vorm van gratis warme chocolademelk met slagroom.

Dit gebaar van de jonge scouts werd dankbaar ontvangen. Hoewel de kinderen van de Mauritsgroep in het begin een beetje verlegen waren, werden zij al snel even enthousiast als het winkelend publiek. Zij waren dan ook al binnen 2 uur door de chocolademelk heen. 

Scout Kevin: "Wat fijn om voor anderen iets leuks te doen". 

Scouting Maurisgroep kijkt terug op een geslaagde laatste opkomst van 2019. Zij zullen in 2020 zeker vaker van zich laten horen.

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 3 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 3 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 3 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 3 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 9 uur geleden