Bezoek van de Kerstman en de Kerstvrouw
Bezoek van de Kerstman en de Kerstvrouw

Gezellige kerstsfeer in het centrum van Voorschoten

Cultuur

Voorschoten - Vandaag, 21 december hebben heel veel bezoekers genoten van de gezellige kerstactiviteiten in het centrum van Voorschoten.
Van 12.00 - 16.00 uur hadden de Centrum Ondernemers de kerstman en de kerstvrouw uitgenodigd om een bezoek aan het Hart van Voorschoten te brengen.
Om 10.00 uur klonken vanaf de toren van de dorpskerk kerstliederen gespeeld door beiaardier Gijsbert Kok. Kerstliederen ook op het terras van het Wapen van Voorschoten,door The Tickets, Podium Jong Professionals Jazz en Popcore All Sounds. Op het terras van de Hema aan de Schoolstraat  zong Annebelle Hoogvliet met Vox Clara de sterren van de hemel met daarna Klapwijk Drums & Percussie gevolgd door het Charles Dickensorkest van Laurentius.

De hele dag was er nog gelegenheid om iemand te gedenken door een kerstbal in de kerstboom van Duivenvoorde Uitvaartzorg te hangen.  Er waren 'Jorissen' aanwezig om mensen die graag hun verhaal kwijt wilden een luisterend oor te bieden.  Burgemeester Pauline Bouvy-Koene was uitgenodigd om de lampjes van de kerstboom te ontsteken, om daarmee de mensen die herdacht werden in het licht te zetten. 'Een mooi echt Voorschotens initiatief om hier op de Voorstraat met zijn allen dierbaren te herdenken die voor mensen van betekenis zijn. Ik bedank iedereen die heeft meegedaan om de Jorisboom van Duivenvoorde Uitvaartzorg van betekenis te maken, aldus de burgemeester. 'Ik ben gek op lampjes, mijn kerstboom hoeft niet versierd te worden als er maar heel veel lampjes inzitten. Want het licht, dat vind ik het belangrijkste van het kerstfeest, het weerspiegelt hoop'. Daarna ontstak de burgemeester de lampjes en zette daarmee de Jorisboom in het licht.

Het Dickensorkest van Laurentius
Het Dickensorkest van Laurentius
De Tickets bij het Wapen
Popcore All Sounds
Afbeelding
Burgemeester Pauline Bouvy-Koene ontsteekt de lampjes in de Jorisboom van Uitvaartverzorging Duivenvoorde
Afbeelding

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 1 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 1 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 1 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 7 uur geleden
Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 18 uur geleden