<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto: ProRail
Foto: ProRail
Regio nieuws

Treinverkeer rondom Leiden week gestremd

Van zaterdag 8 tot en met zondag 16 februari voert ProRail werkzaamheden uit aan de noord- en oostkant van station Leiden Centraal. Daardoor is er geen of beperkt treinverkeer van, naar en via Leiden Centraal en Voorschoten. 

Op werkdagen worden tijdens de ochtend- en avondspits volle treinen verwacht op de trajecten van, naar en via Leiden Centraal, alsmede op de aangrenzende trajecten Haarlem-Amsterdam Sloterdijk en Den Haag Centraal-Rotterdam Centraal. De NS adviseert reizigers daarom ook de spits zo veel mogelijk te mijden. 

Gevolgen treinverkeer van, naar en via Leiden Centraal
Van zaterdag 8 februari t/m vrijdag 14 februari is er geen treinverkeer mogelijk tussen Leiden Centraal en Alphen aan den Rijn. De hele week rijden er bussen in plaats van treinen op dit traject.

In het weekend van 8 en 9 februari rijden er helemaal geen treinen van, naar en via Leiden Centraal. NS zegt bussen in,  de dienstregeling tussen Den Haag Mariahoeve en Den Haag Centraal is aangepast en de Intercity's tussen Almere Centrum/Schiphol Airport-Den Haag Centraal rijden via een andere route; ze stoppen extra in Gouda resp. Amsterdam Bijlmer ArenA.

Van maandag 10 februari t/m vrijdag 14 februari rijden er, vanwege beperkte perroncapaciteit, minder en kortere treinen van, naar en via Leiden Centraal. Ook hebben diverse Intercity's vanaf Leiden Centraal een andere eindbestemming, waardoor het kan dat je op Leiden Centraal een extra overstap moet maken.

Op maandag 10 februari is de perroncapaciteit zo beperkt dat er alleen Intercity's rijden van, naar en via Leiden Centraal. De Sprinters tussen Den Haag Centraal-Leiden Centraal-Haarlem worden dan vervangen door bussen.

In de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 februari is er tussen 01.20 uur en 03.20 uur helemaal geen treinverkeer mogelijk van, naar en via Leiden Centraal. Het nachtnet rijdt dan een andere route.

Op zaterdag 15 en zondag 16 februari is er geen treinverkeer mogelijk tussen Haarlem en Leiden Centraal. Het gehele weekend rijden er bussen in plaats van treinen op dit traject.

Op zaterdag 8 en zondag 9 februari zijn er ook nog beperkingen in de treindienst op het traject Hoofddorp-Schiphol Airport-Amsterdam Zuid. 

Vanwege de beperkte perroncapaciteit vertrekken de treinen op station Leiden Centraal mogelijk van andere sporen dan je gewend bent. Dit kan in de periode van 10 t/m 14 februari per dag veranderen.

Alternatief vervoer of aangepaste dienstregeling

Zaterdag 8 t/m 14 februari
De NS-bussen Leiden Centraal - Alphen a/d Rijn v.v. rijden de gehele week - ook in het weekend -  rechtstreeks naar en vanaf Leiden Centraal.

Zaterdag 8 en zondag 9 februari
Bij station Leiden Centraal is niet voldoende ruimte voor álle NS bussen. Daarom rijden alle andere bussen – met uitzondering van de NS-bussen Leiden Centraal - Alphen a/d Rijn - via een tijdelijk gecreëerd Transferium (aan de A44) bij de Willem Einthovenstraat. Daar kun je overstappen op een andere NS-bus óf gebruikmaken van de speciale buspendel, indien station Leiden Centraal je eindbestemming is.

Maandag 10 t/m vrijdag 14 februari
Op maandag 10 februari worden de Sprinters tussen station Den Haag Centraal-Leiden Centraal-Haarlem vervangen door NS-bussen. Ook deze bussen rijden via het tijdelijke Transferium. Daar kun je weer overstappen op de buspendel naar Leiden Centraal v.v. of op de NS-bus in de andere richting.
Op alle trajecten waar weer treinen kunnen rijden van, naar en via Leiden Centraal, is de dienstregeling aangepast.

Zaterdag 15 en zondag 16 februari
Er rijden vervangende NS-bussen tussen Haarlem en station Leiden Centraal. 

Doe kort voor vertrek de Reisplanner-check
Wat deze werkzaamheden exact voor je reis betekenen, is te lezen in de NS Reisplanner, op zowel NS.nl als in de NS-app. Check deze daarom kort voor vertrek voor het meest actuele reisadvies.

Meer informatie op: www.ns.nl/reisinformatie/


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten