Een leeg terras op zondag eind van de middag op de Voorstraat, La Casita is dicht.
Een leeg terras op zondag eind van de middag op de Voorstraat, La Casita is dicht.

Moeilijke tijd voor de Voorschotense horeca ondernemers. Het virus regeert..

Algemeen

Voorschoten - De noodzakelijke maatregel om de gevolgen van het Corona virus in te dammen brengt een enorme slag toe aan de horeca. Opeens zien zij zich geconfronteerd met een situatie waar zij zich bij neer moeten leggen en waarvan het einde niet in zicht is. Wij maakten een rondje langs een aantal horeca adverteerders in de Voorschotense Krant en vermelden bij hun reactie hun website waarop zij regelmatig een update zullen geven.

La Casita https://la-casita.nl/restaurant/
'Wij zijn al bezig met de werktijdverkorting voor onze medewerkers', zegt Paul Bruijnzeels van La Casita. Ook bij La Casita liep het bezoekers aantal al sinds vrijdag terug. 'Het is zo als het is', zegt Paul laconiek. 'Wat lastig is, is dat nu wel is besloten om de horeca in iedergeval drie weken te sluiten, maar wie besluit wanneer we weer open mogen en op grond waarvan? Het is allemaal onzeker en wij kunnen niets anders dan afwachten. Mogelijk kunnen we wel maaltijden thuis gaan bezorgen maar ook daar is nog geen zekerheid over.

Restaurant De Knip  https://www.restaurantdeknip.nl/
Irene van Teijlingen heeft het ook al zien aankomen. 'Er waren al veel annuleringen. Nu het definitief is lijkt het onwerkelijk maar gezien de situatie in Europa is het begrijpelijk dat deze maatregel is genomen. Deze periode gaan wij voor ons bedrijf proberen zo goed mogelijk te benutten, we gaan niet stil zitten! Zo hier en daar iets verven, nieuwe gerechten bedenken en onze terassen en tuin klaar maken voor het komende zomerseizoen'. Wellicht komt De Knip met een mooie aanbieding, want een dinerbon kan nu al worden gekocht... Hierover zo spoedig mogelijk meer. 'Laten we hopen dat de maatregelen die nu worden genomen efficiënt zijn en dat het tij gauw zal keren', zeggen Marcel en Irene hoopvol.

Het Wapen van Voorschoten https://www.wapenvanvoorschoten.nl/ 
Het Wapen dat normaal gesproken zeven dagen en avonden per week open is, zal voor het eerst voor langere tijd gesloten zijn. ‘Een grote schok’, reageert Mariëtte Mol van Het Wapen van Voorschoten.Om 18.00 uur sloot Het Wapen de deuren. ‘Maar dat geldt voor iedereen. Niet alleen een schok vanwege het virus maar ook de enorme impact die het heeft.’ Het team van Het Wapen werkt hard aan nieuwe mogelijkheden. ‘We begrijpen dat iedereen de huiskamer mist en gaan proberen om iets van onze huiskamer naar de mensen toe te brengen in de vorm van bezorging of afhalen. Maar dat zal niet gelijk vanaf maandag zijn. Wanneer wel is nu nog niet bekend. Houdt onze website en facebook in de gaten, daar komen de berichten op.’  

Brasserie Cronesteijn https://www.brasseriecronesteyn.nl/
'Vorige week zagen wij het aantal reserveringen al teruglopen en vanavond moeten we dus echt definitief dicht. Voor de zeven vaste medewerkers zullen wij werktijdverkorting aanvragen, de ambulante werknemers zullen voorlopig geen werk hebben. Of ons terras wel open mag? 'Wij weten het niet, het is allemaal nog de vraag, het is compleet nieuw voor ons, dit hebben wij nog nooit eerder meegemaakt. We zullen deze periode gebruiken om het hele restaurant en de keuken weer eens helemaal schoon te maken en we gaan nieuwe gerechten uitproberen die onze gasten naar wij hopen zo gauw mogelijk op de kaart terug zullen zien!

Thais restaurant Mang Mi Soek www.sisoek-voorschoten.nl
Ook Mang Mi Soek onderzoekt of het bestellen en bezorgen van maaltijden nog mogelijk is. Zij houden u via de website op de hoogte.

De horeca ondernemers zullen u informeren via hun eigen website en ook op de website van de Voorschotense Krant www.voorschotensekrant.nl houden wij u op de hoogte van de plannen en het wel en wee van de Voorschotense horeca ondernemers. Steun ze, met een opbeurend berichtje en koop al vast een kadobon zodat de continuiteit voor hen enigszins gewaarborgd kan blijven!

Mariette de Lange sluit de deur van 'de huiskamer van Voorschoten', ook het Wapen is dicht.

Nieuws overzicht

De Oranje Expeditie moest helaas naar de Sporthal worden verplaatst maar de lol was er niet minder om
Kletsnat begin maar weer een fantastische Koningsdag 8 uur geleden
Traditiegetrouw was de eerste wedstrijd tussen het bestuur en de winnaar van vorig jaar  Old Totally Darkness. De strijd was snel voorbij.
Team Freek van Os en Roestige Rammers winnen touwtrekken 8 uur geleden
Afbeelding
'Koninklijk gezin' toch nog even in Voorschoten 16 uur geleden
Afbeelding
Koninklijk bezoek op de Emmaus! 21 uur geleden
Royal Funk  maakte er een avondje onvervalste jazz van.
Royal Funk betoverde publiek tijdens PJPJ concert 26 apr, 20:00