<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Juf Conny van der Krogt vertelt over een snel veranderende manier van les geven. Foto: VSK
Juf Conny van der Krogt vertelt over een snel veranderende manier van les geven. Foto: VSK (Foto: )
Regio nieuws

Dagboek van een leerkracht (deel 3)

Juf Conny van der Krogt van groep 8 van de Fortgensschool houdt een dagboek bij over haar ervaringen in snel veranderend schoolleven.  

Alweer de derde dag van de schoolsluitingen. Alweer of….. het lijkt al weken.Ook vandaag weer gestart in een lege school. Koffie drinken we in een ruimte waarbij we flink uit elkaar kunnen zitten. Halverwege mijn eerste kopje koffie een appje van een ouder: 'de lessen staan nog niet open!' O, jee, het is vandaag mijn dag om de lessen klaar te zetten voor de kinderen!  Ik werk op maandag en dinsdag als intern begeleider en ben dan niet met de klas bezig. Vanaf vandaag dus wel. Oeps! Snel in orde gemaakt.

Ondertussen de mailtjes beantwoordt van verschillende mensen. Eén van een ouder die ons met complimenten overlaad. Heel fijn en ontzettend lief. Wat doet dat goed, zeg! Wat zijn wij blij met het initiatief van onze gymcollega’s om dagelijks een les te sturen naar de kinderen om lekker te blijven bewegen.

De rest van de ochtend was gevuld met gesprekken over de kwaliteitszorg. Ach ja, het ‘gewone’ leven gaat ook gewoon door.

De woensdagmiddag besteed om uit te zoeken of de leerlingen al met Teams kunnen werken. Eerst met mijn duo gesproken, daarna 2 leerlingen in het gesprek toegevoegd. Dit lijkt te gaan werken. Ondertussen het opvangrooster aangevuld, leerkrachten toegevoegd die deze opvang gaan regelen voor een dagdeel. 

Morgen gaan we met een aantal kinderen mooie tekeningen maken voor mensen in een verzorgingshuis. Zij krijgen helemaal geen bezoek meer, een kaartje of tekening is dan vast en zeker heel fijn!

Met vriendin Hanneke de Waal, van de bieb, heb ik vandaag gesproken over de mogelijkheid om leerlingen uit de bovenbouwgroepen te vragen de boeken die bij de bibliotheek ‘besteld’ kunnen worden, langs te brengen. De bieb is gesloten, maar zij willen een brengservice bieden. Hoe fijn zou het zijn als de kinderen van de bovenbouw hierbij, op veilige wijze, helpen. Burgerschapsvorming pur sang, toch?

Tot slot vanmiddag nog een bericht naar alle ouders om te melden dat de Eindtoets niet doorgaat. Voor de middelbare scholen betekent dit dat de adviezen die wij dit jaar hebben gegeven aan de leerlingen het definitieve advies is. De komende weken zullen de VO scholen, zoals jaarlijks, wel contact met ons zoeken om de leerlingen te bespreken. Altijd leuke gesprekken!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten