<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto:
Regio nieuws

Dagboek van een leerkracht (deel 7)

Juf Conny van der Krogt van groep 8 van de Fortgensschool houdt een dagboek bij over haar ervaringen in snel veranderend schoolleven. Vandaag dinsdag 24 maart, de zevende dag en de tweede Thuiswerkweek!

Vandaag eens bedacht dat ik burgerlijke gehoorzaamheid ga doen; ik werk deze dag thuis. De eerste keer sinds de scholen gesloten zijn.

Om 9 uur zit ik dus klaar aan de eettafel om met de kinderen in gesprek te gaan. ‘He juf, ben je thuis? Toch niet ziek geworden? Leuke muurschildering he je!’ Natuurlijk komt het gesprek vandaag met de kinderen op de maatregelen die gisteren zijn aangescherpt. ‘Vanaf 12 jaar mag je niet meer buiten spelen,’weet de een. Veel maken zich zorgen om het kamp. Eind mei staat dit hoogtepunt van groep 8 gepland en het heeft er alle schijn van dat dit voor dit jaar moet worden afgezegd. We houden nog een kleine slag om de arm, maar o, wat ben ik bang dat wij de kinderen moeten teleurstellen. Dus na het gesprek met de kinderen maar in gesprek met mijn duo om over alternatieven te spreken. Misschien kunnen we een kampeerplek regelen voor een paar dagen als het in juni of juli weer mag. Misschien kunnen we een soort reünie houden in september. Kortom, volop vragen.

Daarnaast het voor ons moeilijkste klus van het jaar; het verdelen van de rollen voor de eindmusical. Alle kinderen hebben vorige week een sollicitatiebrief geschreven met hierin de rollen die zij graag willen spelen. Vandaag een eerste keuze gemaakt. Wel leuk dat we dus binnenkort via Teams met elkaar aan de musical kunnen beginnen.

Werken vanuit huis betekent ook digitaal overleg met het Manamentteam; wat gaan we de komende week doen? Kunnen we de vragen van de kinderen goed beantwoorden? Kan iedereen al inloggen met Teams (nee, helaas lukt het nog niet iedereen). Heeft elk gezin de gelegenheid om thuis aan de slag te gaan, maw heeft iedereen een computer? De gemeente en KPN bieden hierin ondersteuning waar nodig, dus het is fijn om te weten of dat lukt.

Vandaag sprak ik een collega uit het Voortgezet Onderwijs om de overdracht alvast in te zetten. Van alle leerlingen is een onderwijskundig rapport opgesteld en de nieuwe scholen van de leerlingen van groep 8 bellen met ons om de leerlingen wat beter te leren kennen. Leuk om deze dame te spreken. Morgen spreekt mijn duo een andere school. Deze periode geeft ons de gelegenheid om de gesprekken onder de reguliere lestijd te volgen. Allemaal digitaal natuurlijk.

En dan mochten we ook de oud-leerlingen feliciteren met het behalen van het diploma voor het VO. Best gek; opeens ben je geslaagd. Wel fijn, maar ook heel bijzonder.

Ik zag op mijn stappenteller dat ik teveel stilgezeten heb, dus even lekker een ommetje gemaakt. Leuk om dan van mensen te horen dat zij deze berichten lezen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten