<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Juf Conny van der Krogt van de Fortgensschool. Foto: PR
Juf Conny van der Krogt van de Fortgensschool. Foto: PR (Foto: )
Regio nieuws

Dagboek van een leerkracht (deel 8)

Juf Conny van der Krogt van groep 8 van de Fortgensschool houdt een dagboek bij over haar ervaringen in snel veranderend schoolleven. Vandaag woensdag 25 maart, de achtste dag en de tweede Thuiswerkweek!

Met in gedachten de stappen die ik vandaag (in aantal) wil zetten, besloot ik te gaan lopen naar school. Een van de grote voordelen van werken in je eigen dorp! Een heerlijke wandeling van Starrenburg naar de Fortgens. Door het park bij een opkomend zonnetje, door de Voorstraat (andere volgorde natuurlijk). Wat is ons dorp toch mooi. De weinige mensen die ik tegenkwam hielden met een glimlach de pas in of stapten van de stoep op het fietspad om ruimte te maken. Ik ben letterlijk niemand tegengekomen die dit niet deed! Een dorp en inwoners om trots op te zijn! Toch wel een rare gewaarwording hoor om elkaar uit te weg te gaan, dus doen we dat met een vriendelijk woord.

Op school waren maar weinig kinderen vandaag, 3 om precies te zijn. Zij waren heerlijk aan het werk.De kinderen hebben we in een digitaal kringgesprek gesproken. Twee van onze klasgenoten zijn vandaag jarig en wij hebben met elkaar voor hen gezongen. Dat klinkt heel vreemd, kan ik melden. Maar wel zeer gemeend. Vol trots werden de cadeaus getoond voor de camera. We spraken over de opdrachten van gisteren. Werkwoordspelling was nog wat lastig (verleden tijd van bonzen of oogsten bv) en hoe zat het ook alweer met het meewerkend voornaamwoord? Maar na een korte uitleg ging iedereen weer lekker aan het werk.

Ook de leerkracht van groep 5 heeft vandaag met een flink aantal kinderen een kringgesprek gevoerd. Het is zo fijn elkaar weer even te zien, ook al is het op afstand. De leerkrachten van groep 3 en 4 gaan hier de komende dagen ook mee aan de slag.Als collega’s onderling hebben we nu ook vaker contact via Teams. Ook wij vinden het prettig om elkaar te zien en te spreken. Je merkt echt dat je elkaar mist.

Je zou het bijna vergeten, maar het is vandaag woensdag dus als om 12 uur de kinderen naar huis zijn, lunchen wij op gepaste afstand van elkaar op het zonovergoten plein. Daarna lekker bijtijds naar huis, waar ik door een collega wordt uitgenodigd lid te worden van de Facebookgroep “Berenjacht in NL”. De gedachte achter deze site heeft alles te maken met het prentenboek “We gaan op berenjacht” en is heel eenvoudig; Zet een knuffelbeer voor je raam zodat kleine kinderen als zij met hun ouders, binnen de geldende regels, een wandeling maken beren kunnen spotten. Een leuk idee om mee te doen? Een soort geocachen voor de allerkleinsten.

O…. van Starrenburg naar school en terug zijn een kleine 6500 stappen. Best de moeite, vind ik.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten