<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto:
Regio nieuws

Koken met restjes: 'Waste' is geweest!

‘Waste is geweest’ is de titel van het boekje dat uit meer dan veertig recepten bestaat. Ontbijt, lunch, hippe buddha bowls en heerlijke worteltaart, de variëteit is enorm.

Felice Sloof, Marie-Louise van Driel, Joost van Praag en Madeleine Fokkens, zijn vier tweedejaars studenten van de opleiding commerciële economie aan de Hogeschool Leiden. Een praktische opleiding waar zelfontwikkeling en ontplooiing voorop staan en waar we dit hele schooljaar al aan dit project werken. 

We hebben een eigen bedrijfje opgericht met de naam ‘Wastelez’, een instagramaccount en website gebouwd, maar ook heel veel energie gestopt in het produceren van het boekje, nadenken over onder andere levertijden en verpakking en natuurlijk het verzamelen van de recepten. Veel komen uit de keukens van onze ouders!

Alle recepten zijn gemaakt door onszelf, getest, op papier gezet en alles is samengesteld op basis van restjes. Duurzaamheid is een belangrijk thema tegenwoordig en dat hebben wij aangegrepen. Het is niet nodig om eten weg te gooien, het is zelfs heel makkelijk om het te verwerken, je moet het alleen even verzinnen. En dat hebben wij nu voor iedere kok gedaan.

Nu met het Corona virus in het land is het belangrijk dat iedereen binnen blijft. Ons kookboek is daar de perfecte oplossing voor. Je hoeft niet meer naar buiten om boodschappen te doen want met hetgeen in de kast staat kan je al heerlijke maaltijden bereiden.

Daarnaast geven we in ons kookboek tips en tricks om duurzamer om te gaan met je voedsel.

Het boek is niet alleen via onze website wastelez.nl te bestellen, maar nu ook bij boekhandel De Kler verkrijgbaar. Op onze website zijn naast fysieke boeken ook e-books te koop.

Het boekje ‘Waste is geweest’ kost 9,95 euro en is verkrijgbaar bij boekhandel De Kler en via de website www.wastelez.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten