<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto:
Regio nieuws

Dagboek van een leerkracht (deel 11)

Juf Conny van der Krogt, van groep 8 van de Fortgensschool houdt voor de Voorschotense Krant een dagboek bij over les geven tijdens de coronacrisis. 

Tjonge, niet te geloven; nog maar 2 weken geleden hebben we halsoverkop het digitaal onderwijs handen en voeten hebben gegeven. Het lijkt maanden geleden dat wij onze leerlingen voor het laatst de hand schudden. Dit was in de week voor de voorjaarsvakantie, want vanaf de dag na deze vakantie was al de afspraak om een andere manier elkaar te begroeten. De meest mooie bewegingen werden gedacht. Met je voeten of elleboog. Met je handen een hartje maken of op de Japanse manier. De laatste bewegingen kunnen we blijven maken, de rest kan niet meer. In het kringgesprek bespreken we de afspraken. Lukt het ons om dit vol te houden? Is iedereen in de gezinnen nog gezond? Op dit moment is een van onze kinderen ziek. Wij hopen dat zij snel weer opgeknapt is.

Vanmorgen hebben we een opdracht aan de kinderen gegeven waarbij zij in tweetallen digitaal een onderzoekje naar epidemieën uit het verleden moeten doen. Volgende week gaan zij in een soort nieuwsitem dit aan ons presenteren. De actualiteit van de dag op een andere manier ervaren. Ook zijn wij gestart met het lezen van de musical. Na wat kleine opstartproblemen lukte het toch om de eerste scènes te lezen. Binnenkort eens zoeken naar een manier om de liedjes met elkaar te gaan zingen. Wellicht met een andere app dan Teams, ik zie af en toe zoiets voorbij komen.

Vandaag was mijn collega uit de kleutergroep na 2 weken gezellig weer op school. Zij had de opvang van 4 kleuters. Heerlijk om te horen van haar dat zij met hen spelletjes kon doen. Allemaal een beetje uit elkaar, maar toch met z’n allen. Ook in deze groepen wordt al nagedacht over opdrachtjes digitaal. Er zijn filmpjes voor de kinderen, die via de ouders ontvangen worden. Wellicht gaan we dit in de komende week nog uitbreiden.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten