Afbeelding

Dagboek van een leerkracht (deel 14, dictee online)

Algemeen Regio nieuws

Drie weken online les geven zijn achter de rug. Juf Conny van de Fortgensschool vertelt deze keer over het dictee. Hoe gaat dat anno 2020: 

Ook vandaag startten wij met een aantal leerlingen die wat extra uitleg nodig hebben voor rekenen en spelling. Zo fantastisch dat wij het werk van de kinderen direct kunnen bekijken en daar feedback op kunnen geven.

Met de hele groep hebben we vanmorgen het dictee gemaakt. Hierbij gebruiken we de ‘Klassenvraag’ vanuit het verwerkingsprogramma van Gynzy. Alle kinderen kunnen tegelijk het dicteewoord intypen en ik zie direct wie van hen het woord wel of niet goed geschreven heeft.Vandaag hebben de laatste kinderen ook hun rap ingeleverd. Alex (zijn rap stond gisteren online) heeft er een beat bij verzonnen. Voor de ouders van onze groep is deze te beluisteren via Social Schools.

Aan het einde van de ochtend heb ik met mijn duo gekeken naar de lessen van volgende week. Op welke manier gaan we toetsen? Bij spelling en taal hebben we in de afgelopen weken een heel thema doorgewerkt. In de klas zouden we dit met een toets afsluiten. We hebben besloten dit volgende week ook thuis te doen. Benieuwd hoe dat gaat…

Deze week hebben een aantal collega’s een fantastische leeshoek in onze school ingericht. Met een bankstel, een stel kussens, een vloerkleed en een mooie lamp hebben we nu een heel huiselijk hoekje waar de leerlingen de dag met een leesboek kunnen starten. Wat zeg nu zelf, lezen is toch heerlijk als je lekker ontspannen op de bank kan hangen.

Als verrassing ontvingen het team, als blijk van waardering, vandaag allemaal een mooi boeket bloemen van ons schoolbestuur. Een mooie start van het Palmpasen weekend.

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 16 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 16 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 16 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 17 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 22 uur geleden