Afbeelding

Dagboek van een leerkracht (deel 16, digitale koffie)

Algemeen Regio nieuws

Dagelijks vertelt Juf Conny van der Krogt van de Fortgensschool over digitaal lesgeven: 

Vanmorgen startte ik met een gesprek met de Voortgezet Onderwijsschool voor een leerling uit groep 8. Een zogenaamde warme overdracht, waarbij we met elkaar even kijken naar de onderwijsbehoeften van de leerling, zodat zij zo goed mogelijk van start kan gaan op de nieuwe school.

Vervolgens heb ik het rooster voor de opvang weer eens onder de loep genomen. Welke leerkracht kan de leerlingen opvangen, wie is digitaal met de kinderen bezig. Best een klusje. Zeker omdat er gaandeweg de weken toch meer leerlingen op school opgevangen worden. Ons uitgangspunt blijft dat ook de kinderen anderhalve meter uit elkaar moeten kunnen zitten, dus het is af en toe echt een gepuzzel.

Op school werden we vandaag verrast door onze Ouderraad. Zij hadden voor alle teamleden iets lekkers gekocht. Daarnaast kwam een ouder van een jarige leerling een heerlijke taart brengen. Nou zijn wij een gezonde school, wat betekent dat we onder schooltijd geen ongezonde traktaties eten, maar in deze ongewone situatie was dit een heerlijke en welkome verrassing.

Vanmiddag heb ik deelgenomen aan een digitale vergadering met alle Intern Begeleiders van de Voorschotense scholen. Elke 6 weken komen wij bij elkaar en spreken over afspraken die onderling gemaakt worden. Vandaag schoof digitaal ook iemand van Voorschoten voor Elkaar aan om met elkaar te kijken naar de opvang van leerlingen. Waar lopen wij tegenaan? Lukt het op alle scholen om de digitale lessen vorm te geven? Spreken wij de alle ouders en zo ja op welke manier? Een fijne bijeenkomst, die vraagt om een vervolg. Volgende week gaan we weer zitten.

Tussen alle hectiek door had ik vandaag ook mijn voortgangsgesprek. Daar ga ik niet te veel over uitweiden, ik mag nog even blijven. Laten we het daar op houden.

Op de terugweg gezellig een tijdje met een moeder van school staan kletsen. Ook zij zit in het onderwijs. Mooi om te horen hoe zij het werken met haar (NT2) leerlingen (= anderstaligen kinderen) opgepakt heeft.

Vanavond hebben mijn duo en ik een digitale koffieavond met de ouders van onze groep gepland. Ik ben heel benieuwd hoe dat zal gaan.

Nieuws overzicht

Royal Funk  maakte er een avondje onvervalste jazz van.
Royal Funk betoverde publiek tijdens PJPJ concert 6 uur geleden
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek Voorschoten-Wassenaar 8 uur geleden
Afbeelding
Actie groep 8 Fortgens levert € 1000,- voor ALS en de Koningsspelen 10 uur geleden
Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 14 uur geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 14 uur geleden