Digitaal praten met de ouders over de voortgang van de kinderen. Even wennen! Foto: PR
Digitaal praten met de ouders over de voortgang van de kinderen. Even wennen! Foto: PR

Dagboek van een leerkracht (deel 17 oudergesprekken)

Algemeen Regio nieuws

Juf Conny van der Krogt heeft haar eerste digitale koffieavond met de ouders van groep 8 achter de rug. Een nieuwe manier van communiceren: 

Wat een leuk gesprek gisteravond! Zoals gisteren gezegd, wij hadden een digitale koffieavond met de ouders van groep 8. Er hebben 15 ouder (paren) met elkaar een kop koffie gedronken. We spraken over de manier waarop de kinderen aan het werk zijn gegaan en of zij de hoeveelheid werk aankunnen. Sommige kinderen zijn de hele dag zoet met het werk, anderen zijn rond de middag klaar, maar starten wat later dan op een normale schooldag. 

Wij vertellen de ouders dat het werk wat zij krijgen van ons tijdens zo’n normale schooldag in de ochtenduren wordt gemaakt. Dit geeft sommige ouders wat te denken. Voorstel is dus ook om toch enigszins op tijd te starten. Wij hebben voor schooltijd de lessen klaargezet en als wij om 10 uur met elkaar in gesprek gaan, zou het meeste werk dus al af kunnen zijn.Ook spraken we over het kamp. Gaat het wel of niet door? Na de persconferentie gisteren waarin werd gemeld dat wij moeten wennen aan een ‘anderhalve meter mentaliteit’ in de komende maanden, wordt het steeds spannender. Net als de uitvoering van de musical. Maar met elkaar waren we het er over eens dat wij na 28 april hier verder over gaan nadenken.

Vanmorgen hebben we de spellingtoets digitaal gedaan. Dat wil zeggen; de kinderen hebben maandag allemaal het toetsblad opgehaald en vandaag heb ik het dictee met hen gedaan. Gek hoor, je moet een soort gokken wanneer de kinderen klaar zijn met schrijven van de woorden. En natuurlijk zitten daar de echte dicteewoorden in; solo-optreden, theatercafé, maar ook Vlaamse toneeljuf en beëindigd. Lastige woorden dus.Na ook het grammatica deel te hebben gemaakt hebben bijna alle kinderen de toets vanmorgen weer op school ingeleverd. Deze week hebben zij ook de taal- en rekentoets gemaakt, dus wij hebben weer wat na te kijken. Wat niet alles is digitaal!

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 5 uur geleden
Afbeelding
Fortgensschool schaakkampioen van district Leiden 6 uur geleden 1
Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 11 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 18 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 20 uur geleden