Afbeelding

Dagboek van een leerkracht (deel 18 - toekomst)

Algemeen Regio nieuws

Les geven in een digitale wereld. Juf Conny van der Krogt van de Fortgensschool houdt in een dagboek voor de Voorschotense Krant bij hoe dat is. 

Na een heerlijk ontspannen Paasweekend ging vanmorgen de wekker weer op tijd om naar school te gaan.Als eerste de appberichten van de ouders die wel of niet hun kinderen komen brengen naar school. Op school kijken we naar de mensen die vandaag in de opvang werken. 

De kleuterjuffen willen graag filmpjes maken als instructie, dus zij hebben wat minder tijd voor de opvang. Ook moet er nog het een en ander aan materialen rondgebracht worden. Daar gaat een collega mee van start. Er wordt een leuk filmpje gemaakt over een bingo met materialen uit de natuur. Zoeken naar een slakje, een kikker of een narcis. De kinderen kunnen eropuit deze dagen.

Er is vandaag ook weer eens tijd om met mijn collega Intern begeleider te spreken. Er zijn wat aanmeldingen van nieuwe leerlingen, kunnen wij deze wel of niet plaatsen? Zeker bij zij-instromers is dat altijd een gepuzzel. We weten dat de scholen in Voorschoten allemaal al vol zitten, dus je moet goed kijken welke afweging je maakt.

Vanmiddag spraken we ook de Interne Begeleiders van de andere scholen in het dorp. We zijn allemaal druk bezig om te kijken naar de mogelijkheden om de kinderen in de vakantie op te vangen. Gelukkig is de gemeente ook aan het meedenken. Wij hopen dat de oplossing gevonden is.

In het overleg spraken we ook over de mogelijkheden van onderwijs na de intelligente lockdown. Wat gaan we doen en wat niet. Nemen we bijvoorbeeld de Citotoetsen aan het einde van het schooljaar af of doen we dat aan het begin van het nieuwe schooljaar. En wat is de waarde van deze toetsen dit jaar? Gebruiken wij ze als toets- of als meetinstrument.

De middag eindigde met een vergadering over de nieuwbouw van onze school. Een eerste bespreking en oriëntatie op een nieuwe school, waarvan we hopen dat er in 2023 mee gestart kan worden.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 8 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 11 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 17 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 21 uur geleden 27
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9