Afbeelding

Dagboek van een leerkracht (deel 24, terug naar voor de klas)

Algemeen Regio nieuws

Het zijn rare weken voor Juf Conny van der Krogt en al haar collega's in het onderwijs. Weken geleden moesten ze omschakelen naar digitaal onderwijs en nu weer terug naar deels voor de klas. Hoe doen ze het? 

‘Dan doe ik dit…. en alles staat stil’ Ook een uitspraak van Tita Tovenaar. Wat zou dat in deze tijden handig zijn…Vanmorgen ben ik gestart  met een belronde langs de verschillende naschoolse opvangen. Leuke gesprekken met de mensen van de Wenspunt, Het Postkantoor, de Toppers en Norlandia over de mogelijkheden om de kinderen na schooltijd op te vangen. Ook zij moeten veel regelen. 

Norlandia heeft binnen Voorschoten de noodopvang geregeld, maar de andere groepen moeten nu weer gaan opstarten in het ‘nieuwe normaal’. Fijn om zo goed contact met elkaar te onderhouden, zodat ouders en kinderen straks weten wat wel en niet kan.Het plan voor onze lessen staat in de steigers. Vanavond wordt het door de directie besproken in de Medezeggenschapsraad en morgen verschijnt er een brief met alle informatie.

Vandaag heb ik ook de kinderen weer online gesproken. Sommigen moeten helaas dagelijks digitaal aangestuurd worden. De discipline om het werk te maken neemt sterk af. Maar dat is ook logisch, zo vlak voor de vakantie. We hebben vandaag een Kahoot (soort online quiz) uitgeprobeerd. Erg goed geslaagd, al had een enkeling een probleem met de verbinding (of de moeilijke vragen, dat kan ook)

Ook was er een prachtige spreekbeurt van een leerling over het darmstelsel. Van mond tot kont… Een goed verhaal waarbij zowel de appeltaart als de poep getoond werd. Geweldig gedaan. Een dikke 9.

Nieuws overzicht

Royal Funk  maakte er een avondje onvervalste jazz van.
Royal Funk betoverde publiek tijdens PJPJ concert 9 uur geleden
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek Voorschoten-Wassenaar 11 uur geleden
Afbeelding
Actie groep 8 Fortgens levert € 1000,- voor ALS en de Koningsspelen 13 uur geleden
Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 16 uur geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 17 uur geleden