Afbeelding

Stijging aantal corona patiënten verklaard

Algemeen Regio nieuws

De media berichtte afgelopen dagen over de recente stijging van corona patiënten in Voorschoten. Zorgelijk en daarom deed de redactie navraag. Hoe komt dat? 

In Voorschoten zijn tot gisteren, 48 inwoners vastgestelde besmettingen. 11 inwoners zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 8 mensen zijn overleden. Opvallend genoeg namen de besmettingen de afgelopen dagen in Voorschoten met twee toe terwijl in de rest van de regio het aantal besmettingen juist af nam. 

‘Er zijn recent nieuwe besmettingen in een zorginstellingen vastgesteld’, antwoordt wethouder Paul de Bruijn desgevraagd. ‘Een zorgmedewerker bleek het virus te hebben. Die heeft direct alarm geslagen en daarop zijn er meer testen uitgevoerd. Daaruit bleek dat er nog twee mensen geïnfecteerd waren.'

Voorschoten staat met 48 besmettingen in de middenmoot in de regio Hollands-Midden. In totaal zijn er 1423 besmettingen in de regio, 339 ziekenhuisopnames en 166 mensen zijn overleden (cijfers per 7 mei).  

In de regio Leiden heeft Voorschoten de meeste besmettingen per 1000 inwoners. Het blijft dus opletten. 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 3 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 7 uur geleden 20
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol gisteren 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24