<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto:
Regio nieuws

Gemeente onderzoekt verplaatsen weekmarkt

De gemeente onderzoekt of er voldoende ruimte  is om de vrijdagsmarkt van de Voorstraat te verplaatsen naar het Churchillplein en een deel van het Treubplein. ‘Dan zouden er plaats zijn voor alle kramen, food en non-food, en is er ruimte om de anderhalve meter aan te houden’, zegt wethouder Paul de Bruijn. 

Sinds half maart de coronamaatregelen van kracht werden mochten alleen food-kramen op de vrijdagmarkt staan. Nu de regels iets versoepeld worden zijn ook de overige kramen welkom maar op de Voorstraat is daar geen ruimte voor.   

Bijkomend voordeel van de maatregelen is dat de terrassen van de horeca aan de Voorstraat dan vanaf 1 juni makkelijker kunnen worden uitgebreid zonder dat dit de markt in de weg zit. Deze week wordt bekend of die uitbreiding ook daadwerkelijk mogelijk is.  

Met betrekking tot de markt verwacht de wethouder komende week al uitsluitsel te hebben. ‘Het gaat in principe om een tijdelijke maatregel maar mocht het goed bevallen, dan kunnen we altijd samen met de marktondernemers naar de toekomst kijken.’<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten