Beediging wethouder Frank ten Have. Foto: Boudewijn Vermeer/WOS
Beediging wethouder Frank ten Have. Foto: Boudewijn Vermeer/WOS Foto: Beediging wethouder Frank ten Have:

Raad Midden-Delfland unaniem akkoord met wethouder Ten Have

Algemeen

De gemeenteraad van Midden-Delfland heeft vanavond unaniem ingestemd met de installatie van Frank ten Have als nieuwe wethouder namens het CDA. 

Ten Have (60) is de opvolger van Hans Horlings, die begin april overleed aan de gevolgen van het coronavirus. Zijn portefeuille omvat onder andere financiën, economische zaken en het sociaal domein. Hij begint op 1 juni aan zijn nieuwe baan.

De nieuwe wethouder was eerder, tussen 1982 tot 1996, namens het CDA actief in de gemeenteraad van Voorschoten, waarvan zes jaar als wethouder. Ook werkte Ten Have voor de jongerenafdeling van het CDA en tijdens zijn studie was hij persoonlijk medewerker van Kamerleden. In Rotterdam is hij afgestudeerd op economie, met als specialisatie overheidsfinanciën.

PvdA'er Ellen Snethlage merkte als voorzitter van de Commissie tot onderzoek van de geloofsbrieven wel op dat een wethouder normaal gesproken dient te wonen in de gemeente waarin hij werkt. Ten Have woont echter in Voorschoten en dient daarvoor een ontheffing te krijgen.

"We zien in ons midden de man die een hele zware taak heeft gekregen. Een hele dikke portefeuille, als we naar de inhoud kijken", zei burgemeester Arnoud Rodenburg na de installatie. "Er zullen weinig onderwerpen voorbij komen waarmee je niet van doen hebt."

"Twee jaar rest nog tot er weer verkiezingen zijn, twee jaar om het werk te doen dat het college zich in 2018 heeft voorgenomen. In een tijd en wereld die compleet anders is dan we in 2018 konden voorspellen. Toen wisten we dat de grootste klus de financiële afwikkeling van de decentralisatie in het sociaal domein zou worden. Maar er zijn steeds meer ingewikkeldheden bijgekomen. Bedrijven die het moeilijk hebben, ondernemers in zorgen, inwoners zonder werk en geld. Maar ook de zorgverleners hebben lastige tijden. Allemaal thema's die in de portefeuille van de nieuwe wethouder horen."

Bron en foto: WOS.NL

Nieuws overzicht

Afbeelding
Dit weekend gaat de zomertijd in 5 uur geleden
Afbeelding
22 Nieuwe Voorschoten 5 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe bomen in het Berkhoutpark 13 uur geleden
Afbeelding
Feyenoord komt naar Voorschoten! 23 mrt., 10:29
Afbeelding
Laurentiusorgelconcert met 21-jarige Maarten Wilmink 22 mrt., 15:55