Impressie van de muurschildering die begin juli in de tunnel onder de Veurseweg wordt aangebracht. Foto: gemeente Voorschoten
Impressie van de muurschildering die begin juli in de tunnel onder de Veurseweg wordt aangebracht. Foto: gemeente Voorschoten

Tunnel Kniplaan/Veurseweg krijgt muurschildering

Algemeen Regio nieuws

De tunnel onder de Kniplaan/Veurseweg krijgt in de eerste twee weken van juli een muurschildering. Het is een project van de Landschapstafel Duin Horst & Weide. Op deze manier wordt de fietsroute van Zoetermeer naar zee aantrekkelijker gemaakt. Dat meldt het college in een brief aan de gemeenteraad.

De Landschapstafel Duin Horst & Weide is een samenwerking van zes gemeenten (Leiden, Den Haag, Zoetermeer, Voorschoten, Leidschendam-Voorburg en Wassenaar), maatschappelijke organisaties en ondernemers. In totaal zullen er drie tunnels voorzien worden van fleurige muurschilderingen. In deze tunnels worden ook dieren geschilderd die voorkomen in De Horsten/landgoederen en het weidegebied.

In juni wordt een eerste muurschildering op de tunnel onder de A44 in Wassenaar aangebracht. Aansluitend is de tunnel bij de Kniplaan/ Veurseweg aan de beurt. Het kunstwerk wordt gemaakt door GOMAD street art artiesten. 

De kosten worden geraamd op ruim € 27.000,-. De provincie Zuid-Holland betaalt de helft en andere partners betalen mee. Voorschoten betaalt € 3.238,20. De voorbereidingskosten voor de ontwerpen van de muurschilderingen in de drie tunnels waren €10.000,- en zijn door de partners gezamenlijk betaald.
De muurschildering blijft minimaal 5 jaar aanwezig. Jaarlijks wordt de schildering nagelopen op graffiti en andere beschadigingen en door de kunstenaars hersteld. De geschatte kosten op jaarbasis zijn €500 - € 700,-.

Tijdens de werkzaamheden zal een deel van de tunnel worden afgesloten, zodat noch kunstenaars, noch voetgangers of fietsers gevaar lopen. Verder houden de streetartists van GOMAD zich aan de RIVM richtlijnen van werken op afstand van elkaar.

Nieuws overzicht

Royal Funk  maakte er een avondje onvervalste jazz van.
Royal Funk betoverde publiek tijdens PJPJ concert 6 uur geleden
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek Voorschoten-Wassenaar 7 uur geleden
Afbeelding
Actie groep 8 Fortgens levert € 1000,- voor ALS en de Koningsspelen 9 uur geleden
Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 13 uur geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 13 uur geleden