<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
De markt op de Voorstraat verhuist tijdelijk naar het Churchillplein en het Treubplein. Foto: VSK
De markt op de Voorstraat verhuist tijdelijk naar het Churchillplein en het Treubplein. Foto: VSK (Foto: )
Regio nieuws

Vrijdagmarkt tot 1 oktober naar Treubplein en Churchillplein

(persbericht gemeente) De Voorschotense weekmarkt verhuist vanaf vrijdag 5 juni tijdelijk naar het Treubplein en het Sir Winston Churchillplein. Op deze plek is er meer ruimte om anderhalve meter afstand te houden dan in de Voorstraat, waar de markt normaal plaatsvindt. Door de verplaatsing kunnen kramen met non-foodartikelen terugkeren naar de markt. 

De Voorschotense weekmarkt is daarmee, na ruim twee maanden, weer compleet. Vanaf 23 maart waren de non-foodkramen op de weekmarkt verboden vanwege de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. De tijdelijke nieuwe opstelling van de weekmarkt duurt in ieder geval tot 1 oktober.

De opstelling van de kramen is in overleg met marktcommissie, die bestaat vertegenwoordigers van de marktondernemers, en marktmeester aangepast. Dit betekent dat kramen in een andere volgorde kunnen staan, dan bezoekers gewend waren bij de ‘oude’ markt. De nieuwe opstelling houdt rekening met publiekstrekkers en maakt het mogelijk dat bezoekers van de weekmarkt makkelijker anderhalve meter afstand kunnen houden.

Blijf voorzichtig
Ondanks dat de weekmarkt terugkeert naar zijn ‘oude’ vorm, is voorzichtigheid nog steeds geboden. Bezoekers wordt gevraagd anderhalve meter afstand te houden en zo veel mogelijk contactloos te betalen. Voedsel mag niet ter plekke worden geconsumeerd; alleen afhaal is toegestaan.

Verkeersmaatregelen
Vanwege de verplaatsing van de weekmarkt geldt tussen donderdag 19.00 uur en vrijdag 18.00 uur een parkeerverbod op het Treubplein en de Sir Winston Churchillplein. Ook de toegangswegen naar het nieuwe, tijdelijke marktterrein worden afgesloten.

Overige maatregelen
De markt krijgt een stroomvoorziening op het Sir Winston Churchillplein. Enkele lichtmasten op het Treubplein worden verwijderd om de verplaatsing van de markt mogelijk te maken.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten