<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Sandra de Jong van Sintervoorieder1 is op zoek naar hulp. Wie doet er mee? Foto: Brigitte Rijnaars-Kluppel
Sandra de Jong van Sintervoorieder1 is op zoek naar hulp. Wie doet er mee? Foto: Brigitte Rijnaars-Kluppel (Foto: )
Regio nieuws

Sandra de Jong helpt Sintvoorieder1, help je mee?

Ondernemer en prima organisator was ze al, Sandra de Jong van “Sandra4Events’’. Ze wil haar talenten en vaardigheden nu ook graag op een ander vlak gaan inzetten, namelijk als bestuurslid communicatie bij Stichting Sintvoorieder1. ‘Hoe mooi is het als je eraan kan bijdragen dat ieder kind een kado krijgt van de Sint’, aldus Sandra.

'De geschiedenis van Sintvoorieder1 begon in 2010. Het Sinterklaasfeest, hét kinderfeest van Nederland, is niet een feest voor álle kinderen. Voor kinderen in crisis- en opvanghuizen en kinderen waarvan hun ouders afhankelijk zijn van de voedselbank is het niet vanzelfsprekend dat Sinterklaas op 5 december langskomt met een kadootje. Vanuit haar eigen woonkamer startte onze voorzitter Esther met een inzameling van ‘zo goed als nieuw” speelgoed’.

10.000 kinderen blij gemaakt in 2019
In 2012 is officieel Stichting Sintvoorieder1 opgericht. En dat er behoefte is aan de stichting blijkt wel uit het feit dat er afgelopen jaar maar liefst 10.000 kinderen (waaronder de kinderen van de voedselbank Voorschoten) een kadopakket hebben ontvangen. En de prognose voor dit jaar ligt nog hoger, want dankzij de corona is het aantal mensen dat afhankelijk is van de voedselbank aanzienlijk gestegen.

Help jij mee?
‘Daarom is Sintvoorieder1 op zoek naar hulp’, aldus Sandra. ‘Zowel particulieren als bedrijven kunnen een bijdrage leveren. Denk bijvoorbeeld aan het doneren van kado's, zowel in geld als fysiek. Zo zijn we altijd blij met boeken, knutsel spullen en speelgoed. Vooral voor de doelgroep 14-18 jaar blijkt het inzamelen lastig, denk hierbij aan beautyproducten, sleutelhangers, sierraden etc. Maar ook snoepgoed zijn we altijd blij mee. Elk pakket dat wij samenstellen wordt voorzien van Sinterklaas snoepgoed. Dit kan je zelf doneren, maar een “kado/snoep-doos” neerzetten bij jou op kantoor of in de winkel werkt ook altijd super. Of doe mee aan de actie ‘Doneer je (bedrijfs)naam in chocoladeletters’. En ik hoef vast niet te vertellen dat we altijd zitten te springen om inpakpapier, lint, plakband (automaten)’, lacht Sandra ‘en nee, dat hoeft niet altijd per se sinterklaaspapier te zijn’. Kortom, er zijn talloze manieren om te helpen.

Meer weten of wil je doneren? Kijk voor meer info op www.sintvoorieder1.nl of neem dan contact op met Sandra de Jong, sandra@sintvoorieder1.nl of via 06-146 267 58.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten