<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Maaike van Klink uit Voorschoten, met het shirt waar zij komend seizoen mee onder de lat bij ADO zal staan. Foto: Hans Douw
Maaike van Klink uit Voorschoten, met het shirt waar zij komend seizoen mee onder de lat bij ADO zal staan. Foto: Hans Douw (Foto: )

Maaike tekent profcontract bij ADO Den Haag

Maaike van Klink uit Voorschoten tekende onlangs een profcontract bij ADO Den Haag. De 19-jarige doelvrouw werd daarmee beloond voor jarenlang van hard werken. Niet alleen combineert ze studie en voetbal op een manier die veel respect afdwingt. Bovenal wist ze terug te vechten na een kruisbandblessure die haar meer dan een jaar aan de kant hield. Aan de vooravond van het seizoen 2020-2021 staat ze als een huis. Ze maakt deel uit van de A-selectie van de ADO vrouwen en begint aan het derde jaar van de universitaire studie Internationale Politiek. Vol enthousiasme vertelt ze over haar voetballoopbaan.

door: Hans Douw

‘Toen ik zeven jaar oud was ben ik lid geworden van Voorschoten’97. Eerst moest ik natuurlijk mijn zwemdiploma’s halen, maar daarna mocht ik op voetbal. Het eerste jaar in de F16 hadden we nog geen vaste positie. In het seizoen daarna stond ik steeds vaker in het doel en raakte ik gehecht aan die rol. Als keeper ben je de laatste die wat kan doen om een doelpunt te voorkomen. Dat geeft verantwoordelijkheid, maar schept ook voldoening. Een belangrijke redding maken voelt als het scoren van een doelpunt. Sindsdien sta ik onder de lat.

Bij Voorschoten’97 heb ik altijd gewoon in jongensteams gespeeld. In de loop der jaren zijn diverse mensen belangrijk voor mij geweest. Joop Koops was heel lang mijn keeperstrainer, aan hem ben ik heel veel dank verschuldigd. Willem Veerman steunde mij als leider heel erg, terwijl Theo Ducaneaux de trainer was die mij bij de selectie haalde.
Ik ben met mijn reflexen goed als lijnkeeper. Daarnaast red ik veel in één tegen één situaties. Ik ben met 1 meter 70 relatief klein voor een keeper, maar mijn sprongkracht is goed. Ik zou nog beter kunnen coachen en iets brutaler kunnen zijn. Wat dat betreft zijn er altijd nog verbeterpunten.

Ik ben weliswaar nog nooit kampioen geworden, maar toch heb ik al veel hoogtepunten meegemaakt. Ik kan mij een wedstrijd met de C1 van Voorschoten’97 herinneren tegen het sterke ARC, waarin ik heel sterk keepte. Ook was het heel mooi om voor de KNVB te spelen. Vanaf mijn elfde jaar ben ik geselecteerd voor diverse vertegenwoordigende elftallen, dat was altijd mooi om mee te maken. In 2017 ben ik gescout door ADO Den Haag. Ik was al in beeld bij die club via een talententeam waarmee ik trainde en vriendschappelijke wedstrijden speelde, maar nu was daar de echte overstap. Ik speelde de eerste jaren voor de beloften. Die periode stond ook in het teken van een ernstige blessure. Ik draaide in dat eerste jaar een goede voorbereiding, maar in het laatste oefenduel op 20 september 2017 scheurde ik mijn kruisband. Een lange revalidatie volgde. Pas op 1 december 2018 maakte ik mijn rentree. Gelukkig hield ADO vertrouwen en mocht ik bij de club blijven. Vooral de wedstrijden met Jong ADO tegen Ajax, PSV en Feyenoord op respectievelijk De Toekomst, De Herdgang en 1908 waren heel mooi om mee te maken. Op 4 augustus 2019 maakte ik in Uden mijn debuut voor het eerste elftal. In een vriendschappelijke wedstrijd tegen de vrouwen van Borussia Mönchengladbach mocht ik 25 minuten invallen. Later ben ik ook nog met de A-selectie op trainingskamp gegaan naar Portugal, ook dat was weer een hoogtepunt. Onlangs bood de club mij een contract aan voor het eerste team, waar ik één van de twee keepsters ga worden.

Ik verheug mij heel erg op het nieuwe seizoen. Uiteraard hoop ik snel mijn debuut in de Eredivisie te maken!’


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten