<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Marcus Debie van GOMAD graffix en wethouder Erika Spil van Voorschoten bij de tunnel Kniplaan/Veurseweg. Foto: gemeente Voorschoten
Marcus Debie van GOMAD graffix en wethouder Erika Spil van Voorschoten bij de tunnel Kniplaan/Veurseweg. Foto: gemeente Voorschoten (Foto: )
Regio nieuws

Muurschildering Kniptunnel afgerond

(persbericht gemeente) Op 8 juli is de laatste hand gelegd aan de muurschildering in de tunnel Kniplaan/ Veurseweg. Eind juni was al het werk in de tunnel aan de Raaphorstlaan/Houtlaan in Wassenaar klaar. De kleurrijke schilderingen zijn aangebracht door GOMAD graffix street artists in opdracht van de Landschapstafel Duin Horst & Weide. Op deze manier is de fietsroute van Zoetermeer naar zee aantrekkelijker gemaakt.

De Landschapstafel Duin Horst & Weide is een samenwerking van zes gemeenten (Leiden, Den Haag, Zoetermeer, Voorschoten, Leidschendam-Voorburg en Wassenaar), maatschappelijke organisaties en ondernemers.

De tunnels hebben allen een muurschildering van vogels, insecten en andere dieren die in de omgeving leven en voorkomen in Nationaal Park Hollandse Duinen gekregen. Dit is het Zuid-Hollandse kustgebied van in totaal 450 km² dat loopt van Hoek van Holland tot Hillegom. Kijk voor meer informatie over het kustgebied op www.nationaalparkhollandseduinen.nl. 

De Voorschotense tunnel laat dieren zien uit het weidegebied. Zo zijn er een dwergmuis en een grutto geschilderd. De kleur is hier vooral groen van het weidegebied. De muurschilderingen dragen bij aan een mooie uitstraling van het gebied. 

De provincie Zuid-Holland betaalt de helft van de kosten voor het aanbrengen van de schilderingen. De zes gemeenten dragen ieder ook bij. Met de Provincie Zuid Holland zijn in een overeenkomst afspraken gemaakt over het aanbrengen van de muurschilderingen en het beheer. De muurschilderingen blijven minimaal 5 jaar zitten en hopelijk zeker 10 jaar.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten