Wethouder Paul de Bruijn ging op bezoek bij de ondernemers van de markt. Foto: gemeente Voorschoten
Wethouder Paul de Bruijn ging op bezoek bij de ondernemers van de markt. Foto: gemeente Voorschoten

Wethouder De Bruijn in gesprek met marktondernemers

Algemeen Regio nieuws

(persbericht) Wethouder Paul de Bruijn (Economische Zaken) bezocht op vrijdag 10 juli de markt in Voorschoten en ging daar met meerdere marktondernemers in gesprek. De markt is sinds 5 juni verhuisd naar het Sir Winston Churchill- en Treubplein. Deze verhuizing was nodig om het gehele aanbod van marktkramen, zonder opsplitsing van de markt zelf passend te maken.

Vanwege de 1,5 meter maatregel waren aanvankelijk alleen de food kramen toegestaan in de Voorstraat. “Het college kreeg vele verzoeken van inwoners die, in hun rondje markt op vrijdag, vertrouwde kramen misten. Wij zijn blij dat we nu op een veilige en verantwoorde wijze weer een complete markt kunnen bieden”, aldus wethouder de Bruijn. “Natuurlijk is het altijd even zoeken in een nieuwe situatie. Hoe zorgen we ervoor dat alle marktkramen goed te vinden zijn door het publiek? Hoe gaan we om met de minder parkeerplaatsen op de pleinen zelf op vrijdag?”

De indeling van de nieuwe en toch vertrouwde markt is te vinden op borden die langs de markt-route zijn geplaatst. De wethouder benadrukt dat er voldoende parkeergelegenheid is in de beide parkeergarages en roept marktbezoekers op om niet het rondje markt op het Sir Winston Churchillplein over te slaan. “Zie ik u daar deze vrijdag?”

Nieuws overzicht

Een noodkreet van het bestuur. De 100e editie en het NK wordt dit jaar verreden maar hulp is hard nodig! Foto: Nelleke de Vries
Noodkreet vanuit het bestuur van de Kortebaandraverij 1 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 3 uur geleden
Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 14 uur geleden
Afbeelding
Fortgensschool schaakkampioen van district Leiden 16 uur geleden 1
Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 21 uur geleden