Medewerkers van 'Voorschoten voor de bijen' en cliënten van Zij aan Zij hebben het Bijen B&B ingericht. Foto: PR
Medewerkers van 'Voorschoten voor de bijen' en cliënten van Zij aan Zij hebben het Bijen B&B ingericht. Foto: PR

Bijen B&B bij Moeder Godskerk

Algemeen Regio nieuws

Afgelopen vrijdagmiddag hebben cliënten van Atelier Zij aan Zij het bijenhotel aan de Mulderlaan gevuld met materialen waaraan zij met veel plezier hadden gewerkt. Nadat de bamboe was gezaagd, het riet geknipt en gebundeld en er gaatjes in de boomstammetjes waren geboord, konden zij wandelend naar de locatie aan de Mulderlaan, om daar als kers op de taart het werk af te maken. En zo is een bijen B&B in wording.

Het bijenhotel is een nogal groot uitgevallen model, gemaakt door leden van 'Voorschoten voor de bijen'. Stichting Duivenvoorde schonk de gedroogde boomstammen. Het bleek nog een hele toer om voldoende materiaal te verzamelen, en daar wordt de komende tijd aan doorgewerkt. In het najaar volgt de aanplant van de groenstrook waar het bijenhotel staat. Dit wordt in het kader van adoptiegroen aangeplant met bloeiende bijenplanten. 

Het bestuur van het GOD Centre, dat na een jaar aan de inrichting van de Moeder Godskerk te hebben gewerkt nu ook de buitenkant opknapt, wilde graag meewerken aan het plan van Voorschoten voor de bijen en ook de gemeente ging akkoord met het plan. 

Het streven van 'Voorschoten voor de bijen' is om meer biodiversiteit in de gemeente te bereiken, zodat de wilde (en honing)bijen voldoende te eten hebben. Door schaalvergroting, te monotone teelt op het platteland en door het gebruik van landbouwgif, zijn de bijen voor voedsel aangewezen op de stedelijke gebieden. Een bijen B&B biedt naast voedsel ook nestgelegenheid.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 7 uur geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 9 uur geleden
Anja en Zhang Hu zijn al 25 jaar eigenaar van Restaurant Alexander. Een must voor de liefhebbers van de echte Chinese keuken. Foto: PR
Restaurant Alexander: de echte traditionele Chinese keuken 10 uur geleden
Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 15 uur geleden 6
Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 23 apr, 16:10