<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto:

Nieuws van de Bieb

Voorschoten/Wassenaar: Modellenworkshop voor meiden in Bibliotheek Wassenaar
Laat je opmaken door een échte visagiste en leer alles over het lopen en poseren als een fotomodel. Natuurlijk maken we ook een echte glamourfoto van jou. Een ideale vakantieactiviteit voor jou en je vriendinnen.

Samen met Jongerenwerk Wassenaar, Floor van Weezenbeek (visagist), Simone Nobel (fotograaf van Clicks by Simone) en Yngvi Nes (model) maken we er een fantastische dag van!

18 augustus 2020, van 10.30 tot 13.30 | Bibliotheek Wassenaar | Kosten: €2,50 Leeftijd: 10 t/m 15 jaar

Boekverkoop in Wassenaar en Verrassingstas in Voorschoten|
Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Zo ook voor een groot aantal boeken. De kasten zitten krap in hun jasje en nieuwe collectie heeft wat bewegingsruimte nodig.

Geef jij onze boeken een tweede kans?

Vanwege de coronamaatregelen en de beperkte ruimte in Voorschoten is er alléén boekverkoop in Wassenaar vanaf woensdag 15 juli tot en met zaterdag 29 augustus.

In Voorschoten kan je tussen zaterdag 18 juli en zaterdag 29 augustus voor € 3,00 een verrassingstas met afgeschreven boeken reserveren. Je maakt hierin een keuze tussen: jeugdboeken, volwassenen boeken en informatieve boeken. Vul hiervoor het formulier in en onze medewerkers zorgen dat het voor je klaar staat. Uiteraard zolang de voorraad strekt.
Meer informatie: neem contact op met de vestiging Voorschoten 071 561 56 78 of Wassenaar 070 511 33 97 of via e-mail info@obvw.nl.

Vakantiestraat – Kom een windgong maken tijdens de schelpenworkshop!
Wist je dat je met schelpen hele mooie dingen kan maken? Tijdens deze schelpenworkshop maken we een windgong die je daarna in je eigen tuin of op het balkon kunt hangen.

Coby en Maria, vrijwilligers bij Natuurcentrum Katwijk zorgen voor genoeg schelpen, zodat iedereen een kunstwerk kan maken.

Wil je weten wat je nog meer met schelpen kunt doen? Van 11 augustus tot 6 oktober exposeert Coby van Houdt met haar werken van schelpen, zeewier en andere strandvondsten in Bibliotheek Voorschoten.

18 augustus 2020, van 15:00 tot 16:30 | Vakantiestraat op Oranjeplein Voorschoten Kosten: €2,50 Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar

Vakantiestraat - Muziek op Schoot|
Vier de zomer tijdens de extra workshops Muziek op Schoot in de Vakantiestraat. Muziek op Schoot betekent quality time voor (groot)ouder en kind. We zingen liedjes, dansen, spelen op instrumentjes. Het is leuk om de favorieten van je kind te ontdekken en thuis verder te spelen en te zingen. Bovendien is muziek op schoot goed voor de totale ontwikkeling van het jonge kind zoals emotionele, sociale en motorische ontwikkeling. Ook cognitieve ontwikkeling, taal, fantasie en lef worden ontwikkeld. De workshop voor 1-2 jarigen heeft als thema ‘Vier de zomer’. De workshop voor 2-4 jarigen heeft als thema ’Ga je mee naar het strand?’

De workshops worden gegeven door Lieneke Schotanus, een heel ervaren muziekpedagoge die de lessen helemaal afstemt op de groep.

18 augustus 2020, van 10:00 tot 11:45 | Vakantiestraat op het Oranjeplein Voorschoten Kosten: €5,-

Word LEGOMASTER in de bibliotheek en kom naar de legoworkshop!
In deze zomer organiseren we in samenwerking met Young Engineers een leuke legoworkshop!
We bouwen een hijskraan die tot 2 kilo of zelfs meer kan tillen. We bouwen hem met veel tandwielen en hij is supersterk.

Wil je zeker weten dat je hierbij kan zijn? Koop dan snel kaarten en voorkom teleurstelling.

20 augustus 2020, van 11.00 tot 12.30 | Bibliotheek Wassenaar|
27 augustus 2020, van 11.00 tot 12.30 | Bibliotheek Voorschoten

Kosten: €12,-

Ken jij onze leestips al?|
Boeken die aangeraden worden door medewerkers of bezoekers zetten we in een aparte kast. In elk boek staat wie dit aangeraden heeft en waarom. Zo inspireren we elkaar. Heb jij ook een leestip? Laat ons dan weten waarom juist dit boek een tip is. Wij zorgen er dan voor dat jouw leestip voor iedereen zichtbaar is!

Iedereen kan meedoen, jong én oud, en je kunt zowel leesboeken als informatieve boeken tippen. Kom snel naar de bibliotheek en geef jouw leestip door!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten