<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Zelf op een trompet, trombone of saxofoon spelen. De kinderen van de Vakantiestraat deden het en genoten. Foto's: Bibliotheek Voorschoten
Zelf op een trompet, trombone of saxofoon spelen. De kinderen van de Vakantiestraat deden het en genoten. Foto's: Bibliotheek Voorschoten (Foto: )
Regio nieuws

Stralende Vakantiestraat trekt de aandacht

De tweede dag van de Vakantiestraat, georganiseerd door de bibliotheek, trok veel deelnemers. Niet zo gek want er stond ponyrijden en zelf muziek maken op het programma. 

De pony’s Pepper en Herbie van Manege Vreehorst kwamen naar het veldje op het Oranjeplein. Veel kinderen genoten van een rondje paard rijden en vaak wel meer dan één rondje. Duidelijk is wel dat niet alleen meisjes van paarden houden: er kwamen ook een heleboel jongens langs!

Daarna was het tijd voor de voorleespicknick. Voorlezer Marina las allerlei prentenboeken voor over de zomer en vakantie. En er werd lekker geluisterd en gegeten op een kleedje!

‘s Middag kwam Muziekvereniging Laurentius naar de Vakantiestraat voor een muziekworkshop. Bijna 20 kinderen deden mee en probeerden verschillende muziekinstrumenten uit. Niet alleen de trommels, maar ook de trompet, trombone, bariton of saxofoon werden bespeeld. De musici legden uit waarom het ene instrument een lage toon heeft en een andere een hoge toon. En werd er geoefend in marcheren, omdat Laurentius natuurlijk een muziekvereniging is die ook optochten loopt. Speciaal voor de Vakantiestraat componeerde Marc van Niel van Laurentius een muziekstuk. Dat konden de kinderen aan het eind van de middag, samen met Laurentius, laten horen. Al met al een prachtige dag!

Was jij er bij? Misschien sta je dan wel op één van de foto's die de bibliotheek maakte van het evenement. De foto's staan hieronder. 

Vandaag, donderdag, kan je meedoen met fitfiftyplus met Anja Slegt. Iedereen mag meedoen, ook als je geen fiftyplus bent. Van 14.00 tot 17.00 uur is het tijd voor jeu de boules met De Six Prêt. 

Meer informatie en aanmelden kan op www.obvw.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten