Vrijwilligers van de Volkstuinvereniging overhandigen de eerste aardappeloogst aan de vrijwilligers van de voedselbank.
Vrijwilligers van de Volkstuinvereniging overhandigen de eerste aardappeloogst aan de vrijwilligers van de voedselbank.

Doneeracties voor de Voedselbank Voorschoten

Algemeen

De afgelopen maanden zagen er voor de Voedselbank Voorschoten anders uit dan gewoonlijk. Sinds half maart wordt er met minder vrijwilligers gewerkt en komen bij de wekelijkse uitgifte van de voedselpakketten de cliënten niet meer binnen, maar worden de pakketten in klaarstaande boodschappentassen aan de cliënten uitgedeeld, dit in verband met het minimaliseren van het aantal contacten tussen vrijwilligers en cliënten en cliënten onderling.

Sinds december 2019 heeft de Voedselbank geen inzamelingen meer kunnen organiseren, waardoor er in het magazijn behoorlijke gaten in de schappen zijn ontstaan. Gelukkig zijn er veel particuliere initiatieven geweest van Voorschotenaren om voedsel te doneren. Zoals een initiatief van de Volkstuinvereniging Voorschoten, waar normaal gesproken schoolkinderen van Het Kompas een tweetal tuinen verzorgen, waar groenten wordt verbouwd. Nu dit door “Corona” niet meer mogelijk was, heeft een aantal vrijwilligers van de volkstuinen besloten om de oogst van deze tuinen te doneren aan de Voedselbank. Dat was voor de Voedselbank een uitkomst, omdat er altijd meer vraag naar verse groenten is dan aanbod. Begin deze maand werden de eerste ladingen aardappels afgegeven, later uien en straks komen er pompoenen.

Verder vinden er deze week in samenwerking met Albert Heijn supermarkten en lokale voedselbanken inzamelacties plaats. In Voorschoten op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus bij Albert Heijn. Vanwege de Corona maatregelen (1,5 meter afstand) worden er geen “verlanglijstjes” (een lijst van producten waaraan de Voedselbank op dit moment behoefte heeft) uitgedeeld maar kunt u de lijstjes zelf meenemen bij de entree van Albert Heijn. Zoals gewoonlijk staat er buiten een stand, waar u de producten kunt afgeven aan vrijwilligers van de Voedselbank en de Rotary Club Voorschoten – Leidschendam, die sinds jaar en dag deze inzamelingen helpen organiseren. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om op de twee genoemde dagen een bijdrage te kunnen leveren voor deze inzameling, dan is er een alternatief: u kunt ook een geldbedrag doneren. Het rekeningnummer van de Stichting Voedselbank Voorschoten is: NL71RABO0126642850. Van die bijdragen kan de Voedselbank producten kopen waaraan een tekort bestaat, veelal groente en fruit.

De afgelopen jaren zijn Voorschotenaren heel gul geweest voor onze Voedselbank. Hopelijk zal dat deze keer niet anders zijn!

Nieuws overzicht

Een noodkreet van het bestuur. De 100e editie en het NK wordt dit jaar verreden maar hulp is hard nodig! Foto: Nelleke de Vries
Noodkreet vanuit het bestuur van de Kortebaandraverij 1 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 3 uur geleden
Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 14 uur geleden
Afbeelding
Fortgensschool schaakkampioen van district Leiden 15 uur geleden 1
Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 21 uur geleden