Jachthaven Allemansgeest zal uitgroeien tot dé hotspot voor de echte botenliefhebber. Foto: PR LongIsland Yachts
Jachthaven Allemansgeest zal uitgroeien tot dé hotspot voor de echte botenliefhebber. Foto: PR LongIsland Yachts

Jachthaven Allemansgeest krijgt nieuwe allure door overname LongIsland Yachts

Algemeen

Met een uitnodigende locatie aan het water in Voorschoten, wil jachtbouwer LongIsland Yachts inspelen op de alsmaar stijgende vraag naar sloepen, tenders en exclusieve jachten. De overname en modernisering van Jachthaven Allemansgeest, biedt entrepreneur Dave de Groot (eigenaar van LongIsland) hiertoe de ultieme kans. Het terrein van 6.500 m2 voorziet in een jachthaven met zowel een overdekte haven als buitenligplaatsen en productie- en stallingsloodsen.

Naast de productie van nieuwe boten bieden de uitgebreide werffaciliteiten de mogelijkheid om alle denkbare service-, onderhoudswerkzaamheden en refits van jachten uit te voeren. In de overdekte haven en in de showroom is plaats voor een breed aanbod van nieuwe en gebruikte boten. Jachtwerf Allemansgeest kan zo uitgroeien tot dé hotspot voor de echte botenliefhebber.

De geschiedenis van Jachtwerf Allemansgeest

De geschiedenis van Jachtwerf Allemansgeest wordt grotendeels bepaald door B. Klaassen, de bouwer van de prachtige Super van Craft jachten. Waarschijnlijk al in 1937 begon Bernd Klaassen in Voorschoten met de bouw van jachten. In 1956 liep het jacht met bouwnummer 50 bij Jachtwerf Allemansgeest van stapel. Op Jachtwerf Allemansgeest zijn in de loop der jaren ruim 600 Super van Craft motorjachten gebouwd. De statige Super van Craft jachten staan ook wel bekend als de ‘Rolls Royce’ van de Nederlandse motorjachten.

LongIsland Yachts

LongIsland Yachts is opgericht in 2005 en is sindsdien trendsettend in het segment van luxe open en semi-open motorboten waarvoor destijds de term tender werd geïntroduceerd. In 2012 is Klaassen met Dave de Groot als projectleider de LongIslands gaan bouwen. Met de vestiging van LongIsland op Jachtwerf Allemansgeest komen Klaassen en LongIsland weer bij elkaar. Verschillende vakmensen van Klaassen zijn actief bij de bouw en het onderhoud van LongIslands. De range van LongIsland bestaat uit jachten van 7,5 tot 12 meter. Recentelijk is de range uitgebreid met de 29 Runabout. Een stijlvolle cabin cruiser van 8,90 meter waarvan de eerste nu gebouwd wordt voor een ervaren Nederlandse watersporter.

Eerste 29 Runabout in aanbouw

Naval architect Menno van Dijk van Studio Delta uit Scheveningen heeft op basis van de LongIsland 28 en 33 Runabout het onderwaterschip van de 29 Runabout nieuw ontwikkeld. De 29 Runabout profiteert hiermee van de goede vaareigenschappen van deze succesvolle modellen waar er inmiddels bijna honderd van gebouwd zijn. Menno van Dijk is er bovendien in geslaagd de boot een royale accommodatie te geven en om veel ruimte in de kuip te realiseren. Menno van Dijk: “De stijlvolle 29 Runabout is voor zijn formaat heel functioneel en ruimtelijk”.

Yachting Hotspot

Liefhebbers van over de hele wereld weten LongIsland Yachts te vinden, zo varen er LongIslands in Saint Tropez en Dubai en van Australië tot in de Verenigde Staten. Klanten gebruiken de karakteristieke boten om te genieten van dagtochten over de binnenwateren, maar de boten worden ook gebruikt op de Grote Oceaan en om de Noordzee mee naar Londen over te steken.

Op Jachtwerf Allemansgeest zullen altijd LongIslands te bezichtigen zijn. Daarnaast wordt Jachtwerf Allemansgeest dealer van andere karakteristieke sloepen, tenders en motorjachten. Liefhebbers in elk segment van de markt zijn bij Jachtwerf Allemansgeest van harte welkom om te komen kijken naar een nieuwe of gebruikte boot, voor service en onderhoud aan hun boot, voor een (overdekte) ligplaats en voor een leuk gesprek met andere botenliefhebbers.

Naast Jachtwerf Allemansgeest en direct aan de Vliet ligt Restaurant Allemansgeest. Het restaurant heeft een warme, intieme sfeer en op de kaart staan met name klassieke gerechten uit de verfijnde Franse keuken.

Naast de productie van nieuwe boten bieden de uitgebreide werffaciliteiten de mogelijkheid om alle denkbare service-, onderhoudswerkzaamheden en refits van jachten uit te voeren. In de overdekte haven en in de showroom is plaats voor een breed aanbod van nieuwe en gebruikte boten. Jachtwerf Allemansgeest kan zo uitgroeien tot dé hotspot voor de echte botenliefhebber.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Eeke Landman - Sinnema haalt eerste zege binnen voor Running Team 13 uur geleden
Marjon Brinkman en Jeroen Snijder geven valpreventietrainingen bij Plexxus Fysiotherapie. Foto: VSK
Valpreventie? Heb ik niet nodig want ik val nooit! 15 uur geleden 1
De leden van de Jongereraad met vlnr Stan Perel, Sander Douw, Miguel Boersma en Mylène  Trippenzee. Niet op de foto: Stefani Buenrostro. De jongerenraad gaat van zich laten horen! Foto: VSK
De jongerenraad van Voorschoten pakt door 17 uur geleden
5000 deelnemers fietsten en liepen vorig jaar 17.022.738 euro bij elkaar voor het KWF Kankerfonds. Foto: PR Erwin Kessing
Deelnemers Alpe d'Huzes stuur ons je actie qr- code! 25 feb, 23:21
Afbeelding
Hoe migratie echt werkt 25 feb, 12:00