De Churchillbrug vrijdag 11 september na 11.00 uur weer open. Foto: gemeente Leiden
De Churchillbrug vrijdag 11 september na 11.00 uur weer open. Foto: gemeente Leiden

Churchillbrug morgen na 11.00 uur open

Algemeen Regio nieuws

De werkzaamheden aan de Churchillbrug zijn bijna afgerond. Vanaf vrijdag 11 september 11.00 uur kan het wegverkeer weer over de brug rijden. Dat meldt de Gemeente Leiden. Voor de ochtendspits van vrijdag geldt nog: kies de juiste omleidingsroute. Wie drukte wil vermijden, kan beter iets verder omrijden.

Doorgaand verkeer kan het beste gebruik maken van de hoofdomleiding: via de N446, Oude Spoorbaan, Willem de Zwijgerlaan, Schipholweg, Plesmanlaan. Deze route kan veel verkeer aan. Verkeer tussen de Stevenshof/Mors en Leiden-Zuid/Centrum kan via de Stevenshofdreef. Voor doorgaand verkeer is dit geen geschikte optie: er zijn veel bruggen die regelmatig open gaan. 

Vanuit Voorschoten en Leiden-Zuid richting centrum wordt aangeraden over de Vijf Meilaan te rijden, en in verband met drukte niet te kiezen voor de Haagweg.

Omrijden via de Morsweg wordt afgeraden. De weg is te smal voor doorgaand verkeer en is om die reden tussen de Vondellaan en de Rijnzichtbrug ook afgesloten, uitgezonderd bestemmingsverkeer.

Autoverkeer vanuit de Stevenshof kan op werkdagen (maandag t/m vrijdag) tussen 8.00 en 19.00 uur ook gebruikmaken van de Stevenbrug, de busbrug tussen de Stevenshof en de Hoge Mors. 

Deze openstelling loopt tot en met de ochtendspits op vrijdag 11 september.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 3 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 8 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 9 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 9 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 11 uur geleden