De Pieterskerk staat centraal in het kerstdorp van Intratuin. Foto: Emile van Aelst
De Pieterskerk staat centraal in het kerstdorp van Intratuin. Foto: Emile van Aelst

Pieterskerk nieuw onderdeel van Kerstdorp Intratuin

Algemeen

Elk jaar pakt Intratuin Voorschoten uit met een grootse kerstshow. Naast de vele kerstbomen en kerstversieringen volgens de laatste trends en sint- en kerstcadeau’s, trekt het kerstdorp altijd heel veel publiek. Dit jaar is voor het eerst een miniatuur model van de Pieterskerk aan het kerstdorp toegevoegd.

Onlangs heeft de Leidse wethouder cultuur Yvonne van Delft de eerste miniatuur Pieterskerk van Ramon van Rooijen, de bedrijfsleider van Intratuin, in ontvangst genomen. De overhandiging vond, hoe toepasselijk, plaats in de Pieterskerk. Bij deze officiële overhandiging was ook de directeur van de Pieterskerk, Frieke Hurkmans aanwezig, ‘volgend jaar vieren wij het 900 jaar bestaand van de Pieterskerk, deze miniatuur van de kerk zal voor veel mensen een mooi aandenken zijn’, verwacht zij.

Ramon van Rooijen vertelt ‘de miniatuur van de Pieterskerk is een echt collectorsitem, wij hebben er 500 exemplaren van laten maken. De Pieterskerk is een geweldige attractie voor de bezoekers van het kerstdorp van Intratuin. Voor veel mensen die thuis een kerstdorp opzetten zorgt de Pieterskerk naast de 3-oktober kermis voor een mooie aanvulling op hun kerstdorp.

Bij het kerstdorp van Intratuin staat ook een wensput. Gooi je daar een muntje in dan mag je een wens doen, de opbrengst van de wensput komt ten goede aan de Pieterskerk.

Er zijn 500 exemplaren gemaakt, een echt collectorsitem dus! Foto: Emile van Aelst.
Bedrijfsleider Ramon van Rooijen. Foto: Emile van Aelst
Wethouder Yvonne van Delft (midden) en direkteur van de Pieterskerk Frieke Hurkmans bij de uitreiking van het eerste exemplaar van de miniatuur Pieterskerk. Foto: Emile van Aelst

Nieuws overzicht

Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 12 minuten geleden
Jan Spit (l) en Hans Dijksterhuis organiseren ook dit jaar het Voorschoten Open op 25 mei. Foto: VSK
13e editie Voorschoten Open Golf op zaterdag 25 mei 6 uur geleden
Afbeelding
Depressievereniging afdeling Leiden heeft ruimte voor nieuwe deelnemers!! 6 uur geleden
Na nog veel spannende momenten in het laatste kwart bleef de eindstand onbeslist, wat voor de blauwen toch als winst voelde!
Meisjes Forescate MO 12-4 spelen gelijk tegen Zoetermeer 7 uur geleden
Isis en Lisanne wonnen de dubbel.
Forescate 1 haalt met 6-0 de eerste overwinning binnen 7 uur geleden