Afbeelding
Foto: Rens Harzing Fotografie

Ontzorgd wonen in Villa Sijthoff

Algemeen

De vogels fluiten, het zonnetje schijnt tussen de bomen door. Aan het einde van een prachtige laan in bosrijke omgeving, ligt Villa Sijthoff. In dit karakteristieke pand in Wassenaar zijn 18 woonplekken voor mensen met een zorgvraag (vanaf ZZP 5). “Een kleinschalige woonplek met veel gezelligheid.” 

Locatiemanager Marijk Vissers vertelt enthousiast over het monumentale pand. “Het is een heerlijke plek om te wonen. Midden tussen het groen. De bewoners hebben hier allemaal een eigen studio. Ze ontmoeten elkaar in de gezamenlijke ruimtes.” Dagelijks staan er leuke activiteiten op het programma. Zoals een knutselactiviteit, een spelletje of bijvoorbeeld samen een cake bakken. “Bijzonder is dat onze bewoners het dagprogramma bepalen met hulp van onze enthousiaste medewerkers. We proberen aan te sluiten bij ieders wensen.”

Gezonde maaltijden
Gezond eten vinden ze bij Villa Sijthoff heel belangrijk. “Daarom is er elke middag een uitgebreide lunch. En ’s avonds bereidt onze kok voor iedereen een heerlijke maaltijd. Daarbij houden we natuurlijk rekening met de dieetwensen van elke bewoner. Het samen eten is echt een gezellig moment. Er wordt gepraat en gelachen aan tafel. Mensen nemen de dag met elkaar door en halen verhalen van vroeger op. Ontzettend leuk om te zien hoe goed de sfeer is in huis. Doordat het een kleine groep is, kent iedereen elkaar.”

Buiten bewegen|
Ondanks dat de bewoners allemaal op leeftijd zijn, is er veel aandacht voor bewegen. “Een van onze medewerkers heeft de opleiding ‘bewegen voor ouderen’ gevolgd. Zij ontwikkelt voor onze bewoners passende beweegactiviteiten. Daarbij zijn ze veel buiten. Dat is heerlijk: vanaf het terras is er prachtig uitzicht op de vijver en het bos. De frisse buitenlucht is bovendien gezond voor iedereen.”

Meer weten?
Bent u op zoek naar een fijne woonplek en wilt u meer weten over Villa Sijthoff? Onze cliëntadviseurs helpen u graag. U kunt hen bellen via 088 505 70 72 of mailen via info@ontzorgdwonen.nl

Enthousiaste medewerkers gezocht!
We zijn altijd geïnteresseerd in echte aanpakkers voor onze mooie locatie. Ben jij een verzorgende IG of verpleegkundige en wil je meer weten hierover? Bel dan Marijk Vissers via 088-5057000 of mail naar info@ontzorgdwonen.nl.

Afbeelding

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 9 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 9 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 9 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 9 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 15 uur geleden