<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto:

Hartenactie Voorschoten’97 levert 1884,37 euro op

De actie ‘Hart voor de baan’ van Voorschoten’97 heeft 1884,37 euro opgeleverd. Dit is mede te danken aan de ‘hartlopers’ die tijdens het Valentijnsweekend in totaal 250 chocoladeharten bezorgden in Voorschoten en omgeving. De opbrengst gaat volledig naar de nieuwe atletiekbaan.

Iedereen kon de afgelopen weken een ‘Hart voor de baan’ bestellen voor zijn of haar Valentijn of iemand anders die een hart verdient. Atleten van de club gingen vervolgens hardlopend op pad om de chocoladeharten met elfjegedicht te bezorgen. In totaal werden er 215 harten besteld.

Extra harten

Voorschoten’97 heeft extra harten laten bezorgen bij trouwe vrijwilligers en organisaties die een bedankje hebben verdiend. Zo kregen onder andere de bewoners en medewerkers van Villa Voorschot een ‘Hart voor de baan’ voor hun inspanningen om het complex van de club schoon te houden. Met aftrek van de gemaakte kosten voor de aankoop van de harten en de stickers leverde de actie een prachtig totaalbedrag op van 1884,37 euro voor de nieuwe atletiekbaan.

Minstens zo belangrijk was de positieve uitstraling van de actie. In deze moeilijke coronatijd kan iedereen wel een verrassing zoals de bezorging van een hart gebruiken. Omdat de ‘hartlopers’ ook foto’s maakten van de bezorging, die de club vervolgens deelde op social media, kon iedereen van de actie meegenieten. De actie ‘Hart voor de baan’ was daarom van begin tot het einde één groot feest.

We gaan voor de baan

De huidige atletiekaccommodatie van Voorschoten ’97 kent vele tekortkomingen. De club beschikt over een gravelatletiekbaan van 376 meter lengte met vier haakse bochten om een voetbalveld. Ook met de locaties voor technische nummers is het behelpen. De accommodatie is door de Atletiekunie ongeschikt verklaard voor wedstrijden en, nog belangrijker, de accommodatie voldoet niet meer aan de veiligheidseisen. Hierdoor kunnen de leden niet veilig sporten en stagneert de ontwikkeling van de atletiektak van de vereniging. En dat terwijl er volop kansen liggen om de waardevolle, belangrijke atletieksport door meer jongeren en ouderen uit de omgeving te laten beoefenen.

Omdat de gemeente geen financiële bijdrage levert aan een nieuwe kunststofbaan, moet Voorschoten’97 de kosten volledig zelf ophoesten. Onder de noemer ‘We gaan voor de baan’ zijn de afgelopen jaren al diverse acties opgestart om geld in te zamelen. Naast de meteractie, de verkoop van het Fornax sportbrood en de Rendierenloop is ook de ‘Hart voor de baan- actie’ succesvol verlopen. Deze acties hebben bij elkaar echter nog lang niet het benodigde bedrag van ruim 300.000 euro opgeleverd. De commissie ‘We gaan voor de baan’ komt dan ook graag in contact met iedereen die een goed idee heeft om voldoende geld binnen te halen. Meer informatie en contact via www.wegaanvoordebaan.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten