Het bruggetje over de Schenk bij de Papeweg
Het bruggetje over de Schenk bij de Papeweg

De favoriete plek van....

Algemeen

Wassenaar en Voorschoten zijn schitterende dorpen met heel veel mooie plekken.

Graag willen wij de mooiste plekken in de dorpen delen met alle inwoners. Hier in de krant en op onze website www.wassenaar-voorschoten.info/plek/.
Doe je mee, wil jij ook je favoriete plek delen? Laat het ons weten en stuur een mail naar plek@wassenaar-voorschoten.info

Wie?
Aad Bol, wie kent hem niet als 'mister Forescate'

Waar?
Mijn favoriete plek vind je aan de Papeweg, op de grens van Voorschoten en Wassenaar. Bij het oude bruggetje over de Veenwatering, in de volksmond De Schenk genoemd.

Waarom is dit jouw favoriete plek?
Een van de mooiste, maar minder bekende plekjes. Hier ligt het prachtig rietgedekte landhuis met uitzicht over de Horsten, waar de portretschilder Sierk Schröder heeft gewoond (1937 - 2002). Het huis is door de bomengroei veel minder zichtbaar dan in de jaren ’50/’60 met de nostalgisch smalle slingerende klinkerweg, de Papeweg , tot 1958 de verbinding voor het verkeer tussen Wassenaar en Voorschoten. Het bruggetje over de Schenk! Zomers vissen en ‘s winters schaatsen. Mijn neef kende de zoon van Schröder. Ik herinner me dat mijn neef zijn pols brak en werd verzorgd in het prachtige huis. Toen zag ik voor het eerst de vele schilderijen. In januari 2002 stierf Schröder (99) in zijn huis aan de Papeweg, de prachtige plek waar ik prettige herinneringen aan heb.

Aad Bol

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 14 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 14 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 14 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 15 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 20 uur geleden