Logo voorschotensekrant.nl
Foto:

Niersman gaat bouwen op Park Beresteijn

In november van dit jaar start de verkoop van woningen op Park Beresteijn in Voorschoten. Ontwikkelaar van woningen en investment manager Amvest heeft het plan ontwikkeld. In maart 2020 zijn het bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning voor de herontwikkeling van Beresteijn onherroepelijk geworden. Groen licht om op zoek te gaan naar een samenwerkingspartner voor de realisatie. 

Amvest heeft hiervoor de allround bouwonderneming Niersman uit Voorschoten geselecteerd. Op Park Beresteijn wordt een zorggebouw voor Het Gastenhuis en 45 luxe koopappartementen gerealiseerd. Daarnaast komt er een half-verdiepte privé parkeergarage met daar bovenop een daktuin. Het geheel zal landschappelijk aansluiten bij het bestaande park, waardoor het park als tuin voor de toekomstige bewoners zal gaan fungeren. Het zorggebouw voor Het Gastenhuis blijft in eigendom van Amvest. 

De verkoop van de luxe koopappartementen wordt begeleid vanuit Niersman. Belangstellenden voor de koopwoningen kunnen zich vanaf heden vrijblijvend aanmelden via de nieuwe website www.parkberesteyn.nl. De verwachting is dat de bouwactiviteiten aanvangen in het 3e kwartaal van 2022 afhankelijk van de voortgang van de verkoop. In de tussentijd wordt het parkbos op het landgoed beheerd door het Zuid Hollands Landschap. De Hermitage is geconsolideerd en de voormalige ‘knuppelbrug’ heeft, met subsidie van de provincie Zuid-Holland, zijn plek over de Slingervijver weer teruggekregen. Zo blijft dit mooie park in Voorschoten zijn schoonheid behouden.

Meer berichten