Logo voorschotensekrant.nl
Foto:

Dinsdag 23 november barokmuziek in de Dorpskerk

De concerten van de Stichting Kunstkring Duivenvoorde vinden dit jaar vanwege corona niet plaats op Kasteel Duivenvoorde, maar in de Dorpskerk in Voorschoten. Op 23 november wordt de succesvolle serie afgesloten met het bekende barokensemble Combattimento op, de voortzetting van het al even bekende Combattimento Consort Amsterdam. 

Combattimento is een hecht ensemble dat in wisselende samenstelling muziek uit de barokperiode speelt. Ze kijken door een moderne bril naar barokmuziek. Hoe klonk de muziek toen? Mag het nu een fractie ruiger? Kan het net iets langzamer? Of juist dynamischer? Het resultaat: spannende en energieke concerten. 

Op 23 november treedt Cobattimento op met het programma ‘Van Leipzig naar Berlijn’, met onder meer composities van Johann Sebastian Bach en drie zonen, die destijds veel populairder waren dan hun vader! 

Locatie: Dorpskerk, Kerkplein 2, Voorschoten. Aanvang: 20.00 uur. Toegangskaarten à €29,50 kunnen worden besteld via www.kunstkringduivenvoorde.nl. Daar staat ook het totale programma van de avond. Bezoekers moeten een coronatoegangsbewijs tonen. 

Meer berichten