Afbeelding

Dinsdag 23 november barokmuziek in de Dorpskerk

Algemeen

De concerten van de Stichting Kunstkring Duivenvoorde vinden dit jaar vanwege corona niet plaats op Kasteel Duivenvoorde, maar in de Dorpskerk in Voorschoten. Op 23 november wordt de succesvolle serie afgesloten met het bekende barokensemble Combattimento op, de voortzetting van het al even bekende Combattimento Consort Amsterdam. 

Combattimento is een hecht ensemble dat in wisselende samenstelling muziek uit de barokperiode speelt. Ze kijken door een moderne bril naar barokmuziek. Hoe klonk de muziek toen? Mag het nu een fractie ruiger? Kan het net iets langzamer? Of juist dynamischer? Het resultaat: spannende en energieke concerten. 

Op 23 november treedt Cobattimento op met het programma ‘Van Leipzig naar Berlijn’, met onder meer composities van Johann Sebastian Bach en drie zonen, die destijds veel populairder waren dan hun vader! 

Locatie: Dorpskerk, Kerkplein 2, Voorschoten. Aanvang: 20.00 uur. Toegangskaarten à €29,50 kunnen worden besteld via www.kunstkringduivenvoorde.nl. Daar staat ook het totale programma van de avond. Bezoekers moeten een coronatoegangsbewijs tonen. 

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 13 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 13 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 13 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 13 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 19 uur geleden