Afbeelding
Foto: Lex van Lieshout ANP XTRA

Wie krijgt uw stem en hoe bereidt u zich voor?

Algemeen

We staan aan de vooravond van de gemeenteverkiezingen. Op 15, 16 en 17 maart kunt u uw stem uitbrengen op de partij waarvan u vindt dat zij uw belangen en die van Voorschoten het best behartigen.

De komende weken wordt u vast en zeker overspoeld met informatie en allerlei ludieke acties waarmee de aan de verkiezingen deelnemende partijen hun programma presenteren. Maar.... wie krijgt uw stem en waarom? Kiest u op de inhoud van het partijprogramma, kiest u op iemand die u kent, iemand die u aardig vindt en vertrouwt? Of kiest u gewoon weer net als voorgaande keren op dezelfde partij? 

Wij willen er graag aan bijdragen dat u in maart goed geïnformeerd uw stem kunt uitbrengen. Daarom hebben wij de Voorschotense fractievoorzitters/lijsttrekkers gevraagd om de eigen partij in deze krant te presenteren. Ook organiseren wij samen met Sleutelstad en de Ondernemersvereniging Voorschoten op 7 maart een lijsttrekkersdebat waar inwoners van Voorschoten van harte welkom zijn en dat ook digitaal is te volgen. Meer hierover in de krant van februari.  

Wij hopen dat met al deze informatie de inwoners van Voorschoten een goede en doordachte keuze kunnen maken bij het uitbrengen van hun stem. Want natuurlijk doet elke partij zijn best om zo goed en zo vriendelijk mogelijk voor de dag te komen maar het gaat om kennis en kunde. Wie vertegenwoordigt uw belangen het best, wie geven wij de portemonnee van Voorschoten in handen, en wie gaan zorgen voor een toekomstbestendig Voorschoten waarin het voor iedereen goed en fijn leven is?

Niet alleen in deze krant en tijdens het verkiezingsdebat krijgt u veel informatie maar volgt u ook de gemeenteraads- en commissievergaderingen? Daar worden alle besluiten voorbereid, besproken en genomen. Daar heeft de inwoners kans om in te spreken en zo mee te denken. Fysiek vergaderen is door corona op dit moment niet mogelijk voor de raads- en commissieleden, dat gebeurt uitsluitend digitaal. U als inwoner kunt deze vergaderingen ook digitaal bijwonen via de website van de gemeente www.voorschoten.nl (kopje bestuur) en rechtstreeks via https://voorschoten.bestuurlijkeinformatie.nl. Uiteraard zijn de vergaderingen op een later tijdstip ook via deze site terug te zien. 

Wij zijn benieuwd op welke manier u uw keuze maakt, daarom staat dit artikel ook op www.voorschotensekrant.nl met een poll waarin u antwoord kunt geven op de vraag: hoe bereidt u zich voor op de verkiezingen?

Wij wensen u veel wijsheid toe bij het maken van uw keuze!

POLL

Hoe bereidt u zich voor op de verkiezingen?

ik volg de vergaderingen van de gemeenteraad via de website van de gemeente

ik lees de persberichten op de website van de Voorschotense Krant

ik stem op iemand die ik ken


Nieuws overzicht

De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 13 uur geleden
Afbeelding
Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen 15 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten VOV komend weekend 18 uur geleden
Afbeelding
Taekwon-Do Rotterdam Cup 2024 16 apr, 20:42
Afbeelding
Gewonde en schade na aanrijding Piet Heynlaan 16 apr, 10:46