Aan het team van Garage Duivenvoorde aan het Gerard Douwplantsoen in Voorschoten kun je het onderhoud van je auto toevertrouwen.
Aan het team van Garage Duivenvoorde aan het Gerard Douwplantsoen in Voorschoten kun je het onderhoud van je auto toevertrouwen.

E-voertuigen certificaat voor Duivenvoorde Automobielen B.V.

Algemeen

Erik Duivenvoorde eigenaar van garage Duivenvoorde Automobielen B.V. heeft zich met enthousiasme toegelegd op het onderhoud van elektrische en hybride auto’s. ‘Ik vind het een uitdaging om steeds nieuwe ontwikkelingen mee te maken’, zegt hij.

‘Het betekende natuurlijk wel dat wij onze werkplaats hebben moeten aanpassen. Om veilig en vakkundig aan elektrische en hybride auto’s volgens de NEN norm 9140 veilig werken aan e-voertuigen, te mogen werken, hebben wij als monteurs een specifieke opleiding bij Bosch Car Service moeten volgen. Ook nemen wij regelmatig deel aan vervolgtrainingen. Met trots kan ik zeggen dat garage Duivenvoorde nu officieel gecertificeerd is voor het werken aan elektrische en hybride voertuigen. Het onderhoud aan deze auto’s maakt ons werk heel afwisselend, vervolgt Erik. Elektrische en hybride auto’s, vergen natuurlijk een ander onderhoud dan auto’s met een benzine- of dieselmotor. Hybride auto’s hebben weliswaar ook nog een verbrandingsmotor aan boord, maar bij elektrische auto’s gaat het alleen nog maar om elektronische componenten, zoals accu’s, oplaadsystemen en elektromotoren. Het ene moment zitten wij nu onder de motorkap met onze handen aan een vettige verbrandingsmotor te sleutelen en een volgende keer werken wij met speciaal geïsoleerde handschoenen aan een brandschone elektrische auto. Die handschoenen zijn ook nodig legt Erik uit, vergeet niet dat er wel 400 volt op zo’n auto staat. Vandaar dat ook alle gereedschappen geïsoleerd zijn, daarnaast hebben wij nu ook de test- en meet apparatuur van Bosch aangeschaft, deze uitbreiding was een behoorlijke investering voor ons.

Ook een elektrische auto heeft regelmatig onderhoud nodig, dat vergeten mensen nog wel eens, zegt Erik. Het onderhoud bestaat voornamelijk uit regelmatig een inspectieservice, vervangen van een interieurfilter en het vervangen van remvloeistof. Daarnaast moeten natuurlijk ook remmen, banden, ruitenwissers en lampen regelmatig gecontroleerd worden. De wettelijk verplichte APK is gelijk aan het schema van een brandstofauto.

Garage Duivenvoorde Automobielen B.V. richt zich in eerste instantie op het onderhoud van auto’s, maar als klanten een nieuwe auto aan willen schaffen dan is dat wel mogelijk. Dat geldt voor zowel auto’s met een brandstofmotor als elektrische en hybride auto’s. Info: duivenvoordenautomobielen.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Koningsspelen bij Fortgens leveren € 1000,- voor ALS 1 uur geleden
Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 4 uur geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 5 uur geleden
Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 21 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin gisteren