Afbeelding

Rotary in actie voor voedselbank bij Hoogvliet Voorschoten

Algemeen

Zaterdag 14 mei organiseert Rotary Club Voorschoten-Leidschendam een inzamelingsactie voor Voedselbank Voorschoten. De actie vindt plaats van 9.00 tot 17.00 uur bij Hoogvliet in Voorschoten.

Bij de ingang van de supermarkt overhandigen Rotaryleden de klanten een boodschappenlijstje met producten waaraan de voedselbank behoefte heeft, van potten bietjes tot houdbare melk en van havermout tot kaas. Na betaling aan de kassa kunnen klanten die producten bij de Rotaryleden inleveren. Vrijwilligers van de voedselbank halen de volle kratten vervolgens op.

Klanten die graag extra willen helpen, kunnen voor 5 euro een ‘gulle doos’ kopen. Dat is een lege doos die symbolisch langs de kassa gaat, waarna de voedselbank het bedrag zelf kan besteden aan gewenste producten.

Stichting Voedselbank Voorschoten wordt gerund door vrijwilligers en is afhankelijk van donaties in natura of geld. De wekelijkse voedselpakketten zijn bedoeld als noodhulp voor inwoners van Voorschoten die het voor korte of langere tijd financieel niet redden, met een maximum van drie jaar. Elk halfjaar wordt de financiële situatie opnieuw getoetst.

Lezers die niet aan de actie kunnen deelnemen maar de voedselbank wel willen steunen, kunnen een donatie overmaken op rekening NL71 RABO 0126 6428 50, t.n.v. stichting Voedselbank Voorschoten.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Schrijf je in voor De VoorschotenLoop! 1 uur geleden
Afbeelding
Nieuw in Brandweermuseum: Brandweer Electro-spel 4 uur geleden
Afbeelding
Centrumondernemers onaangenaam verrast door huisvesting ambtenaren in centrum 3 mrt, 09:26 13
André Ewijk heeft zijn Moments weer geopend. Genieten van heerlijk ijs!!
Moments is weer open! 2 mrt, 11:50 1
Afbeelding
Koudwatervrees 2 mrt, 10:00