Afbeelding

Wedstrijdverslag Forescate Heren 1 – Etten-Leur

Algemeen

Waar alle andere teams van Forescate een weekje vrijaf hadden vanwege de meivakantie moesten de heren gewoon weer aan de bak. Na de knappe overwinning van vorige week tegen de koploper Roomburg, stond deze week het als elfde geklasseerde Etten-Leur op het programma. Helaas zijn de heren vorige week tegen niet helemaal ongeschonden uit de strijd gekomen en werden belangrijke verdedigers Romano van der Hooft en Noud Stikkelorum deze zondag gemist door blessures.

In het eerste kwart was het aanpassen van de spelersposities door deze blessures wel te merken. Het was een chaos in het team van Forescate en er werd heel slordig gehockeyd. Binnen de kortste keren stond het dan ook 0-2 voor de bezoekers. Na het eerste kwart werden de koppen even bij elkaar gestoken en werd iedereen op scherp gezet. Dit was meteen te zien in het wedstrijdbeeld. Forescate drong steeds meer aan en er werd al snel een mooie corner van Derek Neijzen via de onderkant van de lat binnengetipt door Machiel van der Linde. Niet lang daarna volgde de gelijkmaker van de Voorschotense kant. Weer was het Derek Neijzen met een harde corner. Dit keer werd de bal door niemand aangeraakt en vloog hij direct en hard tegen de doelplank, 2-2. Zodoende kon er toch nog met een gelijke stand gerust worden.

In de tweede helft bleef Forescate druk houden om te zorgen voor een voorsprong. Deze kwam er halverwege het derde kwart dan ook. Wederom zorgde Derek Neijzen met een strafcorner voor een doelpunt. Helaas werd er in de minuten die hierop volgden slordig en slecht gehockeyd waardoor Etten-Leur gevaarlijker werd. Uit een rebound die met de backhand tegen de touwen werd geslagen konden de bezoekers zelfs weer op gelijke hoogte komen. Tot overmaat van ramp kreeg Etten-Leur hierna ook nog een strafcorner. Deze werd eerst nog op de doellijn tegengehouden, maar de lijnstopper kon niet voorkomen dat de rebound tegen zijn lichaam aankwam. Hierdoor werd een strafbal gegeven en deze werd zuiver binnengepusht. Hierdoor wist Etten-Leur binnen luttele minuten een 3-2 achterstand om te buigen in een 3-4 voorsprong. In het laatste kwart probeerde Forescate nog alles op alles te zetten met een waar slotoffensief.
Dit leidde tot een aantal levensgrote kansen, maar de bal wist het doel telkens nét niet te vinden. Zelfs de keeper werd nog gewisseld om de laatste minuten met een extra veldspeler te spelen, maar ook dit mocht niet baten.

Helaas werd de thuiswedstrijd tegen Etten-Leur dus met 3-4 verloren en moet er weer naar volgende week worden gekeken. Dan staat een uitwedstrijd tegen het gevaarlijke Zoetermeer op het programma. 8 mei, 14:45 op Zoetermeer, tot volgende week!!